Polentapurilaiset
Polentasta voidaan keittää tärkkelyspitoista puuroa. Välimeren maissa polentaa paistetaan usein paloina. Näin olemme valmistaneet tämän herkullisen kasvispurilaisen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 l kasvislientä
- 4 dl polentaa
- 1 dl raastettua parmesaania
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl öljyä
Täyte
- maukasta juustoa paksuina viipaleina
- aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- mangoldia
Valmistusohje
1. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kaada polenta mukaan samalla voimakkaasti vatkaten. Alenna lämpöä, hauduta miedolla lämmöllä ja jatka vatkaamista kunnes puuro on täysin sileää, n. 7-8 minuuttia.
2. Ota kattila liedeltä ja lisää parmesaani, sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla niin että polenta saa kunnolla makua. Levitä polenta n. 1 cm paksuksi levyksi suurelle, vedellä huuhdotulle vadille. Tasoita pinta vedessä huuhdotulla lusikalla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Paloittele sitten polenta.
3. Paista polentapaloja öljyssä n. 2 minuuttia molemmin puolin. Lado kerroksittain polentaa, juustoa ja tomaattia. Tarjoile mangoldien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa