Polentamuffinit liemen kera
Polentamuffinit sopivat hyvin päivällisen alkuun liemen kera. Leivo ne etukäteen ja tarjoile kuuman liemen kera, joka tuoksuu ja maistuu sitruunaruoholta. Tämä on ihana, lämmittävä ruoka kävelylenkin jälkeen kylmänä päivänä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle
Muffinit
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 ½ dl polentaa
- 2 tl leivinjauhetta
- ¾ tl suolaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 2 ½ dl maitoa
- ½ dl neutraalia öljyä
Liemi
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 ¼ l vettä
- 2 sitruunaruohonvartta
Koristeluun
- 6 sitruunaruohonvartta
Valmistusohje
1. Muffinit: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, polenta, leivinjauhe, suola ja sokeri. Vatkaa muna erikseen. Lisää muna, öljy ja maito jauhosekoitukseen. Sekoita varovaisesti kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin. Täytä muffinivuokia ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes muffinit ovat saaneet kauniin värin ja ovat kuivia keskeltä (kokeile esim. hammas- tai tulitikulla). Säilytä huoneenlämmössä tai pakasta.
2. Liemi: Keitä vesi ja kasvisliemikuutiot sitruunaruohon kera 5 minuuttia. Poista sitruunaruoho ja kaada liemi mukeihin. Koristele tuoreiden sitruunaruohojen kera, tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje