Polentaa paistetun parsan ja peston kera
Tässä reseptissä polenta tarjoillaan paistetun parsan ja peston kera. Parsasesongin ulkopuolella voi käyttää mustajuurta. Peston tilalla voi käyttää tryffeliöljyä, joka toisaalta maksaa paljon, mutta toisaalta kestää pitkään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ litraa kasvislientä
- 125 g polentaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita ja oliiviöljyä paistamiseen
- 250 g vihreää parsaa
- parmesaanilastuja
- rakuunaa tai kirveliä
- 1 dl pestoa
Valmistusohje
1. Keitä kasvisliemi, lisää polentaryynit samalla voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on täysin tasainen. Keitä polentapuuroa 20-30 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja lisää parmesaanijuustoa. Mausta suolalla ja pippurilla jotta polenta saa kunnolla makua. Kumoa polenta huuhdellulle lautaselle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.
2. Leikkaa polentasta kolmioita, neliöitä tai juomalasin avulla pyöreitä paloja. Paista polenta kullanväriseksi pienessä voi- ja öljymäärässä paistinpannulla. Pidä polenta lämpimänä uunissa.
3. Leikkaa parsoista sopivankokoisia paloja ja paista ne rapeiksi tilkassa oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Lado parsanpalaset paistetun polentan päälle juuston, yrttien ja peston kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti