Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Polentaa paistetun parsan ja peston kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • ½ litraa kasvislientä
  • 125 g polentaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita ja oliiviöljyä paistamiseen
  • 250 g vihreää parsaa
  • parmesaanilastuja
  • rakuunaa tai kirveliä
  • 1 dl pestoa

Valmistusohje

1. Keitä kasvisliemi, lisää polentaryynit samalla voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on täysin tasainen. Keitä polentapuuroa 20-30 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja lisää parmesaanijuustoa. Mausta suolalla ja pippurilla jotta polenta saa kunnolla makua. Kumoa polenta huuhdellulle lautaselle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

2. Leikkaa polentasta kolmioita, neliöitä tai juomalasin avulla pyöreitä paloja. Paista polenta kullanväriseksi pienessä voi- ja öljymäärässä paistinpannulla. Pidä polenta lämpimänä uunissa.

3. Leikkaa parsoista sopivankokoisia paloja ja paista ne rapeiksi tilkassa oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Lado parsanpalaset paistetun polentan päälle juuston, yrttien ja peston kera.

Tässä reseptissä polenta tarjoillaan paistetun parsan ja peston kera. Parsasesongin ulkopuolella voi käyttää mustajuurta. Peston tilalla voi käyttää tryffeliöljyä, joka toisaalta maksaa paljon, mutta toisaalta kestää pitkään.

Lisää aiheesta:

Parmesaanigratinoitua parsaaGrillattua polentaaTuoretta parsaa ja mojo verdeT-luupihvit, kantarelleja ja bearnaiseTattipolentaPolentapurilaiset
PolentaVälipalatAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetKananmunatonKasvisruokaParsaviikotLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Polenta
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Maissimuhennosta ja vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Polentaa paistetun parsan ja peston kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillattua polentaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pehmeää polentaa, korvasieniä ja karamellisoitua sipulia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tattipolenta