Polentaa paistetun parsan ja peston kera

Tässä reseptissä polenta tarjoillaan paistetun parsan ja peston kera. Parsasesongin ulkopuolella voi käyttää mustajuurta. Peston tilalla voi käyttää tryffeliöljyä, joka toisaalta maksaa paljon, mutta toisaalta kestää pitkään.

Neljälle

  • ½ litraa kasvislientä
  • 125 g polentaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita ja oliiviöljyä paistamiseen
  • 250 g vihreää parsaa
  • parmesaanilastuja
  • rakuunaa tai kirveliä
  • 1 dl pestoa

Valmistusohje

1. Keitä kasvisliemi, lisää polentaryynit samalla voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on täysin tasainen. Keitä polentapuuroa 20-30 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja lisää parmesaanijuustoa. Mausta suolalla ja pippurilla jotta polenta saa kunnolla makua. Kumoa polenta huuhdellulle lautaselle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

2. Leikkaa polentasta kolmioita, neliöitä tai juomalasin avulla pyöreitä paloja. Paista polenta kullanväriseksi pienessä voi- ja öljymäärässä paistinpannulla. Pidä polenta lämpimänä uunissa.

3. Leikkaa parsoista sopivankokoisia paloja ja paista ne rapeiksi tilkassa oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Lado parsanpalaset paistetun polentan päälle juuston, yrttien ja peston kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.