Pohja sitruunatortulle ja suklaakakulle

Valmistaudu makuelämykseen, jonka tuottavat huippukokin suosituimmat jälkiruokareseptit. Valloittava suklaakakku ja kirpeä sitruunatorttu vievät kielen mennessään.

Ainekset

  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 140 g tomusokeria
  • 6 kananmunan keltuaista
  • 360 g vehnäjauhoja

Suklaakakku

  • 200 g tummaa suklaata (70 %)
  • (tomusokeria 20–50 g)
  • 200 g kuumaa kermaa
  • 1 kananmuna
  • 80 g kylmää maitoa
  • (notkistettua voita 20 g)

Sitruunatorttu

  • 6 kananmunaa
  • 250 g kidesokeria
  • 4 sitruunan kuoret ja mehu
  • 2 dl ranskankermaa

Valmistusohje

Vaahdota notkistettu voi ja tomusokeri yleiskoneessa. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lopputuloksena pitäisi olla täysin tasainen, vaaleankeltainen tahna.

Lisää ⅔ jauhoista nopeasti sekoittaen, varo sitkoa! Lisää loput jauhot nopeasti käsin. Huom! Mitä vähemmän työstät taikinaa, sen parempi, mutta muista, että lopputuloksen on silti oltava täydellisen tasainen.

Kauli taikina valmiiksi kauttaaltaan tasaiseksi ja laita kaulittu levy jääkaappiin 20 minuutiksi odottamaan. Laita taikina vuokaan vasta sen jälkeen ja vielä kerran 20 minuutiksi jääkaappiin jäähtymään ja odottamaan.

Pohja paistetaan ensi valmiiksi, 13–17 minuuttia 160 asteessa.

Suklaakakku: Laita suklaa (+ tomusokeri) astiaan, kaada kiehuva kerma päälle. Älä vatkaa vispilällä, vaan sulata rauhallisesti käännellen suklaata kerman sekaan, kunnes seos on kiiltävää ja tasaista. Tomusokeria voi laittaa oman maun mukaan 20–50g, mutta se on laitettava samaan aikaan suklaan kanssa kerman joukkoon.

Lisää sekaan muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon kylmä maito ja sekoita. Lisää vielä notkistettu voi ja sekoita. Voi ei ole välttämätön, mutta se takaa suklaakakulle kiiltävän pinnan.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja paista 110 asteessa 15–20 minuuttia. Tarjoa esim. vaniljajäätelön, crème anglaisen tai mustaherukkasorbetin kanssa.

Sitruunatorttu: Vatkaa munat tasaiseksi massaksi sokerin kanssa. Lisää sitruunan kuori raastettuna ja ranskankerma, sekoita tasaiseksi. Lisää sitruunan mehu. Voit halutessasi siivilöidä massasta pois sitruunan kuoret.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja paista 130–150 asteessa 20–25 minuuttia. Tarjoa sitruunakakku esim. vadelmasorbetin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!