Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizzakierteet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä pizzat on tehty kuten kanelipullat. Hauska, värikäs lisä seisovaan pöytään ja täydellistä retkiruokaa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 5 dl maitoa
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 2 tl suolaa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 13-15 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike

  • 1 tl oreganoa
  • 2 dl tomaattipyreetä
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 2 rkl kiinalaista soijaa

Täyte

  • 3 dl juustoraastetta
  • 100 g keitto- tai savukinkkua
  • 2 dl vihreitä oliiveja
  • 1 kananmuna

Päälle

  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Vehnätaikina: Lämmitä maito 37-asteiseksi. Lisää öljy, suola ja murusta mukaan hiiva, sekoita niin että hiiva liukenee. Lisää yksi kananmuna sekä suurin osa jauhoista, työstä taikinaa voimakkaasti ja pitkään. Anna kohota peitettynä, kunnes taikina on lähes kaksinkertainen, n. 40 minuuttia.

2. Tomaattikastike: Sekoita tomaattipyree, valkosipuli, soija ja oregano. Raasta juusto. Suikaloi kinkku ja hienonna oliivit karkeasti.

3. Laita taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa sitä muutamalla voimakkaalla vedolla, jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse kahdeksi, n. 30 x 40 cm levyksi. Levitä päälle tomaattikastike ja täytteet. Ripottele päälle juustoraaste. Kääri tiukaksi rullaksi. Viipaloi molemmat rullat 20-25 palaksi. Laita paperisiin annosvuokiin, peitä voipaperilla ja liinalla.

4. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Anna palojen kohota n. 30 minuuttia kunnes taikina kohoaa nopeasti, kun sitä painaa etusormella. Vatkaa toinen kananmuna kevyesti, penslaa kierteet munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista kauniinvärisiksi uunissa 10-12 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Pizza CalzoneLihapiirakatPizza punasipulilla ja pekonillaPizza MarinaraKevyt mozzarellapizza Tomaattipiiras
PizzaSuolaiset leivonnaisetPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)