Pizzakierteet

Nämä pizzat on tehty kuten kanelipullat. Hauska, värikäs lisä seisovaan pöytään ja täydellistä retkiruokaa.

Neljälle

  • 5 dl maitoa
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 2 tl suolaa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 13-15 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike

  • 1 tl oreganoa
  • 2 dl tomaattipyreetä
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 2 rkl kiinalaista soijaa

Täyte

  • 3 dl juustoraastetta
  • 100 g keitto- tai savukinkkua
  • 2 dl vihreitä oliiveja
  • 1 kananmuna

Päälle

  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Vehnätaikina: Lämmitä maito 37-asteiseksi. Lisää öljy, suola ja murusta mukaan hiiva, sekoita niin että hiiva liukenee. Lisää yksi kananmuna sekä suurin osa jauhoista, työstä taikinaa voimakkaasti ja pitkään. Anna kohota peitettynä, kunnes taikina on lähes kaksinkertainen, n. 40 minuuttia.

2. Tomaattikastike: Sekoita tomaattipyree, valkosipuli, soija ja oregano. Raasta juusto. Suikaloi kinkku ja hienonna oliivit karkeasti.

3. Laita taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa sitä muutamalla voimakkaalla vedolla, jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse kahdeksi, n. 30 x 40 cm levyksi. Levitä päälle tomaattikastike ja täytteet. Ripottele päälle juustoraaste. Kääri tiukaksi rullaksi. Viipaloi molemmat rullat 20-25 palaksi. Laita paperisiin annosvuokiin, peitä voipaperilla ja liinalla.

4. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Anna palojen kohota n. 30 minuuttia kunnes taikina kohoaa nopeasti, kun sitä painaa etusormella. Vatkaa toinen kananmuna kevyesti, penslaa kierteet munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista kauniinvärisiksi uunissa 10-12 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!