Pizzaa pepperonilla ja ananaksella

Pizza Havaiji eteläeurooppalaisella pepperonilla on taattu menestys.

Ainekset

  • Neljälle

Pizzataikina

  • 25 g hiivaa
  • 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 7 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl raastettua mozzarellajuustoa
  • 150 g pepperonimakkaraa ohuina viipaleina
  • 10 ananasrengasta

Valmistusohje

1. Tee ensin alkutaikina. Liuota hiiva ¼ desilitraan kädenlämpöistä vettä. Lisää n. 2 rkl jauhoja. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Muodosta leivinpöydälle kraateri n. 6 desilitrasta jauhoja (loput säästät leipomisvaiheeseen), tee keskelle niin syvä kuoppa kuin mahdollista. Kaada alkutaikina, suola ja loput vedestä reikään. Työstä ainekset varoen yhteen hyvin jauhotetuin käsin. Vaivaa kunnolla vähintään 10 minuuttia. Kun taikina on notkeaa, muotoile se limpuksi ja jaa 4 yhtä suureen osaan. Muotoile osat palloiksi ja anna kohota liinan alla n. 2 tuntia tai kunnes ne ovat kohonneet kaksinkertaisiksi.

2. Käytä yhteen pizzaan yksi taikinapallo. Vaivaa sitä pari minuuttia, paina litteäksi ja litistä ohueksi levyksi leivinpaperille. Käytä kaulinta apuna, jotta saat taikinan oikein ohueksi. Painele reuna rystysin hieman pystyyn.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paloittele ananasrenkaat. Levitä tomaattipyree pizzapohjille. Ripottele päälle juusto. Asettele makkaraviipaleet päälle ja ripottele viimeiseksi päälle ananaspalat. Kuumenna peltejä kuumassa uunissa muutama minuutti ennen kuin vedät leivinpaperit pizzoineen pelleille. Paista 5-7 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat