Pizzaa pepperonilla ja ananaksella
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663026/landscape16_9/515/290/f29fba3c9d1a4c8187ae1bad6c8036f7/XN/897305-2766.jpg)
Pizza Havaiji eteläeurooppalaisella pepperonilla on taattu menestys.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Pizzataikina
- 25 g hiivaa
- 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
- 7 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
Täyte
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 4 dl raastettua mozzarellajuustoa
- 150 g pepperonimakkaraa ohuina viipaleina
- 10 ananasrengasta
Valmistusohje
1. Tee ensin alkutaikina. Liuota hiiva ¼ desilitraan kädenlämpöistä vettä. Lisää n. 2 rkl jauhoja. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Muodosta leivinpöydälle kraateri n. 6 desilitrasta jauhoja (loput säästät leipomisvaiheeseen), tee keskelle niin syvä kuoppa kuin mahdollista. Kaada alkutaikina, suola ja loput vedestä reikään. Työstä ainekset varoen yhteen hyvin jauhotetuin käsin. Vaivaa kunnolla vähintään 10 minuuttia. Kun taikina on notkeaa, muotoile se limpuksi ja jaa 4 yhtä suureen osaan. Muotoile osat palloiksi ja anna kohota liinan alla n. 2 tuntia tai kunnes ne ovat kohonneet kaksinkertaisiksi.
2. Käytä yhteen pizzaan yksi taikinapallo. Vaivaa sitä pari minuuttia, paina litteäksi ja litistä ohueksi levyksi leivinpaperille. Käytä kaulinta apuna, jotta saat taikinan oikein ohueksi. Painele reuna rystysin hieman pystyyn.
3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paloittele ananasrenkaat. Levitä tomaattipyree pizzapohjille. Ripottele päälle juusto. Asettele makkaraviipaleet päälle ja ripottele viimeiseksi päälle ananaspalat. Kuumenna peltejä kuumassa uunissa muutama minuutti ennen kuin vedät leivinpaperit pizzoineen pelleille. Paista 5-7 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka