Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizzaa parsalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä pienet, herkulliset partypizzat voit tarjoilla alkuruokana, naposteltavana tai seisovassa pöydässä. Tämä on luksusversio, johon tulee parsaa ja mozzarellaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 3 dl vettä
  • ½ pkt hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 6 dl sihdattuja spelttivehnäjauhoja
  • 2 maustemittaa kuivattua oreganoa tai basilikaa

Tomaattikastike

  • 400 g paseerattuja tomaatteja
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Täyte

  • 2 pkt mozzarellajuustoa
  • 2 punttia vihreää parsaa
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Taikina: Sekoita jauhot ja suola. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, 37 astetta, ja liuota hiiva tilkkaan vettä. Lisää loput vedestä ja sekoita mukaan jauhot vähän kerrallaan. Työstä voimakkaasti ja pitkään, 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin, kunnes saat sileän ja aika löysän taikinan. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna kohota 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 250-275 asteeseen. Viipaloi mozzarella ohuesti. Puhdista ja paloittele parsat. Kaada paseeratut tomaatit ja tomaattipyree kattilaan. Keitä kokoon hieman ja mausta suolalla ja pippurilla. Vaivaa taikinaa kevyesti. Kaulitse se suoraan leivinpaperille pieniksi annospizzoiksi.

3. Levitä pohjille tomaattikastikkeella, laita päälle parsaa ja mozzarellaa. Ripottele päälle hieman paprikajauhetta. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Pinaatti-tomaattipiirakka paprikallaKana-kantarellipizzaLangos tomaattiseoksen ja tsatsikin keraPizzakierteetKevytpizzaKevyt mozzarellapizza
KasvispizzaAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetKananmunatonKasvisruokaParsaviikotVälipalat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispizza
  • 18.02.201300:00
    Pizzapohja

    Mamma Giulian pizzataikina

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Tomaatti-mozzarella-leipäpitsa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pizzaa parsalla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tuoretomaattipizza

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Pizza verde