Pizzaa parsalla

Nämä pienet, herkulliset partypizzat voit tarjoilla alkuruokana, naposteltavana tai seisovassa pöydässä. Tämä on luksusversio, johon tulee parsaa ja mozzarellaa.

Neljälle

  • 3 dl vettä
  • ½ pkt hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 6 dl sihdattuja spelttivehnäjauhoja
  • 2 maustemittaa kuivattua oreganoa tai basilikaa

Tomaattikastike

  • 400 g paseerattuja tomaatteja
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Täyte

  • 2 pkt mozzarellajuustoa
  • 2 punttia vihreää parsaa
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Taikina: Sekoita jauhot ja suola. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, 37 astetta, ja liuota hiiva tilkkaan vettä. Lisää loput vedestä ja sekoita mukaan jauhot vähän kerrallaan. Työstä voimakkaasti ja pitkään, 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin, kunnes saat sileän ja aika löysän taikinan. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna kohota 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 250-275 asteeseen. Viipaloi mozzarella ohuesti. Puhdista ja paloittele parsat. Kaada paseeratut tomaatit ja tomaattipyree kattilaan. Keitä kokoon hieman ja mausta suolalla ja pippurilla. Vaivaa taikinaa kevyesti. Kaulitse se suoraan leivinpaperille pieniksi annospizzoiksi.

3. Levitä pohjille tomaattikastikkeella, laita päälle parsaa ja mozzarellaa. Ripottele päälle hieman paprikajauhetta. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.