Pizza tuoreiden tomaattien ja herkkusienten kera
Pizza vegetariana tällä kertaa tomaattien ja sienten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Pizzataikina
- 25 g hiivaa
- 1 ½ dl haaleaa vettä
- ¾ tl suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 8 tuoretta tomaattia
- 800 g tuoreita herkkusieniä
- 2 rkl voita
- 4 dl juustoraastetta
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
Tomaattikastike
- 4 dl paseerattuja tomaatteja
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 maustemitta sokeria
Valmistusohje
1. Liuota hiiva tilkkaan vettä. Lisää loput vedestä, lisää jauhot ja suola ja työstä notkeaksi taikinaksi. Anna kohota 40 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertainen. Keitä tomaatit, tomaattipyree, suola ja pippuri tomaattikastikkeeksi. Ota liedeltä ja sekoita mukaan sokeri. Työstä pizzataikinaa hetki ja jaa se neljään osaan, kohota vielä 10 minuuttia. Kuumenna uuni 275 asteeseen.
2. Viipaloi herkkusienet. Laita ne kylmään pannuun, laita liesi päälle ja anna sienten ”hikoilla” keskilämpöisellä pannulla kunnes neste on kiehunut pois. Lisää lämpöä, lisää voi ja paista sieniä hetki. Viipaloi tuoreet tomaatit.
3. Kaulitse neljä pizzapohjaa leivinpapereille. Levitä tomaattikastike pohjille. Ripottele päälle juusto, viimeistele tomaatti- ja herkkusieniviipaleilla. Kuumenna peltejä uunissa muutama minuutti ja vedä sitten leivinpaperit pizzoineen pelleille. Paista 5-7 minuuttia. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut