Pizza savukinkulla ja ananaksella
Tämä pizza tunnetaan usein myös nimellä Pizza Havaiji.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Pizzataikina
- 25 g hiivaa
- 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
- 7 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
Täyte
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 4 dl raastettua mozzarellajuustoa
- 150 g savukinkkua ohuina viipaleina
- 10 ananasrengasta
Valmistusohje
1. Tee ensin alkutaikina. Liuota hiiva ¼ desilitraan kädenlämpöistä vettä. Lisää n. 2 rkl jauhoja. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Muodosta leivinpöydälle kraateri n. 6 desilitrasta jauhoja (loput säästät leipomisvaiheeseen), tee keskelle niin syvä kuoppa kuin mahdollista. Kaada alkutaikina, suola ja loput vedestä reikään. Työstä ainekset varoen yhteen hyvin jauhotetuin käsin. Vaivaa kunnolla vähintään 10 minuuttia. Kun taikina on notkeaa, muotoile se limpuksi ja jaa 4 yhtä suureen osaan. Muotoile osat palloiksi ja anna kohota liinan alla n. 2 tuntia tai kunnes ne ovat kohonneet kaksinkertaisiksi.
2. Käytä yhteen pizzaan yksi taikinapallo. Vaivaa sitä pari minuuttia, paina litteäksi ja litistä ohueksi levyksi leivinpaperille. Käytä kaulinta apuna, jotta saat taikinan oikein ohueksi. Painele reuna rystysin hieman pystyyn.
3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paloittele ananasrenkaat. Levitä tomaattipyree pizzapohjille. Ripottele päälle juusto, asettele juustolle kinkkua ja ananasta. Kuumenna peltejä kuumassa uunissa muutama minuutti ennen kuin vedät leivinpaperit pizzoineen pelleille. Paista 5-7 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan