Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizza punasipulilla ja pekonilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pekoni ja punasipuli antavat pizzalle mehevää makua.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • Neljälle

Pizzataikina

  • 25 g hiivaa
  • 1 ½ dl haaleaa vettä
  • ¾ tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 280 g pekonia (2 pkt)
  • 4 punasipulia
  • 2 rkl voita
  • 4 dl juustoraastetta

Tomaattikastike

  • 4 dl paseerattuja tomaatteja
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 maustemitta sokeria

Valmistusohje

1. Liuota hiiva tilkkaan vettä. Lisää loput vedestä, lisää jauhot ja suola ja työstä notkeaksi taikinaksi. Anna kohota 40 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertainen. Keitä tomaatit, tomaattipyree, suola, pippuri ja sokeri tomaattikastikkeeksi miedolla lämmöllä kattilassa. Työstä pizzataikinaa hetki ja jaa se neljään osaan, kohota vielä 10 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paloittele pekoni postimerkinkokoisiksi paloiksi, laita ne kylmään pannuun ja kuumenna pannu, anna pekonien paistua omassa rasvassaan ja valuta talouspaperilla. Kuori ja halkaise punasipuli, viipaloi, paista voissa ja laita sivuun.

3. Kaulitse neljä pizzapohjaa leivinpapereille. Levitä tomaattikastike pohjille. Ripottele päälle juusto, viimeistele sipulilla ja pekonilla. Kuumenna peltejä uunissa muutama minuutti ja vedä sitten leivinpaperit pizzoineen pelleille. Paista 5-7 minuuttia. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Kana-pekoni-fetapizzaPizzakierteetPizza joulukinkustaGluteeniton pannupizza salamilla ja jauhelihallaPizza FrancescanaPizza tuoreiden tomaattien ja herkkusienten kera
PizzaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)