Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizza Margarita Herlevi

8:47Pizzaa grillissä
Julkaistu 21.05.2014 08:02

Akseli Herlevin tapaan valmistetun pizzan päällä maistuvat basilika ja vuohenjuusto.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Pohja

  • 1/2l kädenlämpöistä vettä
  • 1/2tl tuorehiivaa, tai vastaava määrä kuivahiivaa
  • 1tl suolaa
  • 1tl sokeria
  • 1dl oliiviöljyä
  • 8-10dl vehnäjauhoja + lisää pizzapohjan työstämiseen

Tomaattikastike

  • 2 kynttä valkosipulia, hienonnettuna
  • 3 pikkufilettä sardellia
  • 2 shalottisipulia, kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1/2 pnt tuoretta timjamia, hienonnettuna
  • 2 prk Mutti tomaattimurskaa, tai vastaavaa hyvälaatuista.
  • suolaa, sokeria ja pippuria
  • 2rkl voita

Täytteet

  • 1 vuohenjuustotanko, viipaloituna
  • 1 pnt tuoretta basilikaa, lehdet nypittynä
  • 1 avokado

Valmistusohje

Pohja:

Sekoita kulhossa kädenlämpöinen vesi, hiiva, oliiviöljy, suola ja sokeri. Lisää jauhoja kauhallinen kerrallaan samalla taikinaa vaivaten. Lisää jauhoja siihen asti, että taikina irtoaa kulhon reunoista ja sitä voi käsitellä ilman että raaka taikina jää käsiin kiinni.

Taikinan tulisi siltikin olla melko pehmeää, jotta se pääsisi nätisti kohoamaan. Jos jauhoja on liikaa, niin taikina on kova ja raskas, eikä hiiva jaksa sitä enää nostaa. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan kangasliinan alle tunniksi.

Kun taikina on kohonnut, nosta se runsaasti jauhotetulle alustalle ja jaa se neljään tai useampaan osaan. Pizza tehdään grillissä pizzakiven päällä joten pizzakiven koko määrittää pizzojen koon. Iso kivi, iso pizza ja toisinpäin. Pizzoja on kuitenkin helpompi käsitellä jos ne ovat pienempiä.

Pyöritä taikinapalloa samalla painellen jotta pohjan muodostumaan pyöreään muotoon. Käytä runsaasti jauhoja pizzataikinan ja alustan välissä, jotta pizza ei tartu pöytään tai leikkuulautaan. Kun pizzapohja on vaivattu pyöreäksi ja noin puolen sentin paksuiseksi, voi sen päälle lusikoida tasaisesti kastiketta. Laita kastikkeen päälle vielä vuohenjuustoviipaleita.

Kuumenna pizzakivi grillissä kuumaksi, noin 300c astetta on hyvä. Siirrä pizza pizzalapiolla tai vastaavalla kiven päälle, laita grillin kansi kiinni ja valmista on noin 7-10min kuluttua, hieman riippuen pohjan paksuudesta. Kun pizza on kypsä, siirrä se leikkuulaudalle ja laita päälle suolalla ja pippurilla maustetut avokadon palaset ja basilikanlehdet. Leikkaa pizzaleikkurilla paloihin ja nauti!

Tomaattikastike:

Freesaa kattilassa oliiviöljyssä valkosipulia, sardellifileitä, shalottisipulia ja timjamia noin 5 minuuttia, kunnes sipulit hieman pehmenevät. Lisää joukkoon tomaattimurskat ja keitä keskilämmöllä kasaan kunnes nestettä ei juuri ole jäljellä. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Vatkaa lopuksi voi kastikkeen joukkoon. (sardellifileet tuovat makuun umamia, suolaisuutta ja täyteläisyyttä, voi ja sokeri pyöristävät tomaatin hapokkuuden)

Kastikkeen tulisi olla maultaan melko voimakasta, ettei sitä sellaisenaan viitsisi syödä. Pizzan päälle laitettuna kastikkeen maku laimenee, joten sen on hyvä olla hyvin maukasta.

Lisää aiheesta:

Maukkaan raikas kanakebabValkoinen parsapizzaStromboli - pizzarullaPinaattilasagnePizza caprese ai tre pomodori – Luca Platanian levypizzaHans Välimäen salami-mozzarellapizza
PizzaMakuja ja ElämääMakujaAkseli HerleviPäivän reseptiHuomenta SuomiPääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)