Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizza Francescana

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä pizza oli eräs ensimmäisistä, joka löysi tiensä Pohjoismaihin 1960-luvulla.

Neljälle

  • 20 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl haaleaa vettä
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • 200 g keittokinkkua
  • 150 g juustoraastetta
  • mustia oliiveja
  • kuivattua oreganoa
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola, lisää niin paljon jauhoja että taikinasta tulee notkea. Muotoile taikina pieniksi, pyöreiksi palloiksi. Anna niiden kohota pari tuntia liinan alla.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä tomaattimurska kattilassa. Lisää puristetut valkosipulinkynnet, persilja, suola ja pippuri. Keitä kokoon 5 minuuttia. Paloittele herkkusienet ja paista ne, suikaloi kinkku ja raasta juusto.

3. Kaulitse taikina neljäksi lautasenkokoiseksi ympyräksi. Laita ne pelleille leivinpaperille. Jaa tomaattikastike pohjille, mutta jätä hieman reunaa vapaaksi. Ripottele päälle herkkusieniä, kinkkua, juustoraastetta sekä viimeiseksi muutama oliivi. Paista uunissa 10-15 minuuttia. Ripottele päälle kuivattua oreganoa, koristele tuoreilla yrteillä.

Lisää aiheesta:

Kana-pekoni-fetapizzaKana-kantarellipizzaM. J. PizzaGluteeniton pannupizza salamilla ja jauhelihallaPizza punasipulilla ja pekonillaPizza tuoreiden tomaattien ja herkkusienten kera
PizzaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)