Pizza Francescana

Tämä pizza oli eräs ensimmäisistä, joka löysi tiensä Pohjoismaihin 1960-luvulla.

Neljälle

  • 20 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl haaleaa vettä
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl voita
  • 200 g keittokinkkua
  • 150 g juustoraastetta
  • mustia oliiveja
  • kuivattua oreganoa
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola, lisää niin paljon jauhoja että taikinasta tulee notkea. Muotoile taikina pieniksi, pyöreiksi palloiksi. Anna niiden kohota pari tuntia liinan alla.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä tomaattimurska kattilassa. Lisää puristetut valkosipulinkynnet, persilja, suola ja pippuri. Keitä kokoon 5 minuuttia. Paloittele herkkusienet ja paista ne, suikaloi kinkku ja raasta juusto.

3. Kaulitse taikina neljäksi lautasenkokoiseksi ympyräksi. Laita ne pelleille leivinpaperille. Jaa tomaattikastike pohjille, mutta jätä hieman reunaa vapaaksi. Ripottele päälle herkkusieniä, kinkkua, juustoraastetta sekä viimeiseksi muutama oliivi. Paista uunissa 10-15 minuuttia. Ripottele päälle kuivattua oreganoa, koristele tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat