Pizza Francescana
Tämä pizza oli eräs ensimmäisistä, joka löysi tiensä Pohjoismaihin 1960-luvulla.
Neljälle
- 20 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- 1 ½ dl haaleaa vettä
- 1 ½ rkl oliiviöljyä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 rkl voita
- 200 g keittokinkkua
- 150 g juustoraastetta
- mustia oliiveja
- kuivattua oreganoa
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola, lisää niin paljon jauhoja että taikinasta tulee notkea. Muotoile taikina pieniksi, pyöreiksi palloiksi. Anna niiden kohota pari tuntia liinan alla.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä tomaattimurska kattilassa. Lisää puristetut valkosipulinkynnet, persilja, suola ja pippuri. Keitä kokoon 5 minuuttia. Paloittele herkkusienet ja paista ne, suikaloi kinkku ja raasta juusto.
3. Kaulitse taikina neljäksi lautasenkokoiseksi ympyräksi. Laita ne pelleille leivinpaperille. Jaa tomaattikastike pohjille, mutta jätä hieman reunaa vapaaksi. Ripottele päälle herkkusieniä, kinkkua, juustoraastetta sekä viimeiseksi muutama oliivi. Paista uunissa 10-15 minuuttia. Ripottele päälle kuivattua oreganoa, koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti