Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizza Calzone

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Seuraa ohjetta ja yllätä vieraasi pizzalla, joka on kuin oikeassa ravintolassa tehty.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • Neljälle

Taikina

  • 25 g hiivaa
  • 1 ½ dl kädenlämpöistä (37 astetta) vettä
  • ¾ tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • oliiviöljyä

Täyte

  • 200 g kinkkua
  • 4 dl juustoraastetta
  • 1 purkillinen kokonaisia tomaatteja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • ½ tl sokeria

Valmistusohje

1. Liuota hiiva vesitilkkaan. Lisää loput vedestä, lisää jauhot ja suola. Työstä kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota 40 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertainen.

2. Suikaloi kinkku pieniksi suikaleiksi. Leikkaa tomaatit pienemmiksi paloiksi. Keitä kokoon tomaatinpalat ja hieman tomaattiliemestä yhdessä suolan, pippurin ja sokerin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Vaivaa pizzataikinaa hetki ja jaa se neljään osaan. Anna kohota vielä 10 minuuttia. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

3. Kaulitse taikinasta neljä pyörylää leivinpaperille. Jaa tomaattikastike puolelle pyörylöistä, mutta jätä n. 2 cm reunasta tomaatitta. Ripottele päälle juustoraaste ja lisää kinkku. Taita se osa taikinaa, jossa ei ole täytettä, täytteen päälle. Nipistele reunat yhteen kunnolla, jotta täyte ei pääse pursuamaan ulos.

4. Lämmitä uunipellit hetki kuumassa uunissa. Vedä pizzat leivinpapereineen pelleille. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia tai kunnes calzonet alkavat kohota. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Sipuli- ja anjovistäytteinen rieskaPizza verdePizza joulukinkustaPizza savukinkulla ja ananaksellaPizza tuoreiden tomaattien ja herkkusienten keraPizza Marinara
PizzaVälipalatKananmunatonBrunssiPääruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)