Pitkään haudutettuja häränhäntiä

MTV3 Huomenta Suomen keittiössä häärää tänään uutisstudion lihamies Akseli Herlevi ja pannulla on haudutettuja häränhäntiä. Häränhäntä on perinteinen lihaherkku, joka vaatii hieman aikaa valmistukseen, mutta on varsin edullista ja todella maistuvaa syksyistä ruokaa. Samalla Akseli käyttää hienosti hyväkseen eilisen risoton tähteet.

Ainekset

  • 600 g häränhäntiä paloiteltuna
  • 2 porkkanaa, kuorittuna ja paloiteltuna
  • 1 sipuli kuorittuna ja paloiteltuna
  • 4 valkosipulinkynttä kuorittuna
  • reilu nippu tuoretta timjamia
  • pari oksaa rosmariinia
  • 4 laakerinlehteä
  • yhden sitruunan kuoret kuorimaveitsellä leikattuna.
  • 2 dl punaviiniä
  • 100 g tuoreita taateleita
  • suolaa ja pippuria
  • eilisen risoton tähteet
  • vehnäjauhoja
  • kananmuna vatkattuna
  • korppujauhjoa
  • voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Ruskista häränhännät voissa tai öljyssä pannulla ja siirrä isoon kattilaan tai uunipataan. Lisää lihojen päälle myös porkkanat, sipulit, yrttioksat, sitruunankuoret, laakerinlehdet ja punaviini. Kaada päälle vettä niin, että ainekset peittyvät. Kypsennä kattilassa kannen alla hauduttamalla 5-6 tuntia tai uunipadassa tai -vuoassa kannen alla 90-100-asteisessa uunissa yön yli.

Jos teet ruoan uunissa, niin kiehauta ainekset ennen uuniin laittamista, muuten liha saattaa jäädä sitkeäksi. Kun liha on ylikypsää, niin siivilöi neste kattilaan ja keitä sitä kasaan kunnes jäljellä on noin 3-4 dl nestettä. Mausta sitten suolalla ja pippurilla ja lisää lihat takaisin joukkoon. Leikkaa taatelit halki, poista kivet ja lisää padan joukkoon. Kiehauta hetkinen ja tarjoile vaikkapa paistetun risoton kanssa.

Muotoile risoton tähteistä palloja ja leivitä ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Taputtele pallukat litteiksi. Paista voissa pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat