Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pitkään haudutettuja häränhäntiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 600 g häränhäntiä paloiteltuna
  • 2 porkkanaa, kuorittuna ja paloiteltuna
  • 1 sipuli kuorittuna ja paloiteltuna
  • 4 valkosipulinkynttä kuorittuna
  • reilu nippu tuoretta timjamia
  • pari oksaa rosmariinia
  • 4 laakerinlehteä
  • yhden sitruunan kuoret kuorimaveitsellä leikattuna.
  • 2 dl punaviiniä
  • 100 g tuoreita taateleita
  • suolaa ja pippuria
  • eilisen risoton tähteet
  • vehnäjauhoja
  • kananmuna vatkattuna
  • korppujauhjoa
  • voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Ruskista häränhännät voissa tai öljyssä pannulla ja siirrä isoon kattilaan tai uunipataan. Lisää lihojen päälle myös porkkanat, sipulit, yrttioksat, sitruunankuoret, laakerinlehdet ja punaviini. Kaada päälle vettä niin, että ainekset peittyvät. Kypsennä kattilassa kannen alla hauduttamalla 5-6 tuntia tai uunipadassa tai -vuoassa kannen alla 90-100-asteisessa uunissa yön yli.

Jos teet ruoan uunissa, niin kiehauta ainekset ennen uuniin laittamista, muuten liha saattaa jäädä sitkeäksi. Kun liha on ylikypsää, niin siivilöi neste kattilaan ja keitä sitä kasaan kunnes jäljellä on noin 3-4 dl nestettä. Mausta sitten suolalla ja pippurilla ja lisää lihat takaisin joukkoon. Leikkaa taatelit halki, poista kivet ja lisää padan joukkoon. Kiehauta hetkinen ja tarjoile vaikkapa paistetun risoton kanssa.

MTV3 Huomenta Suomen keittiössä häärää tänään uutisstudion lihamies Akseli Herlevi ja pannulla on haudutettuja häränhäntiä. Häränhäntä on perinteinen lihaherkku, joka vaatii hieman aikaa valmistukseen, mutta on varsin edullista ja todella maistuvaa syksyistä ruokaa. Samalla Akseli käyttää hienosti hyväkseen eilisen risoton tähteet.

Muotoile risoton tähteistä palloja ja leivitä ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Taputtele pallukat litteiksi. Paista voissa pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

KurpitsarisottoKäristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen keraLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisilläMustasilmäpapuja sienten keraPaahdettu, riimisuolattu häränrinta kermassa keitetyn savoijinkaalin keraHäränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessa
HäränhäntäMakujaAkseli HerleviVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränhäntä
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Häränhäntiä viinissä

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Pitkään haudutettuja häränhäntiä

  • 18.02.201300:00
    Lihakeitto

    Häränhäntäkeitto