Pistou à la Jouni

Tarjoa aromikas pistou pastan ja tuoreen leivän kanssa.

Ainekset

  • kourallinen vihreitä papuja
  • 2 isoa jauhoista perunaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 2 anjovisfileetä
  • 1 suuri nippu basilikaa tai kaksi ruukkubasilikaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl parmesaania raastettuna
  • suolaa ja pippuria
  • 400 g pastaa

Valmistusohje

Poista pavuista kannat ja kuori perunat. Pilko perunat 2 mm:n vahvuisiksi siivuiksi ja säilytä vedessä.

Murskaa valkosipuli, pinjansiemenet, anjovisfileet ja basilika huhmareessa. Lisää öljy ja parmesaani. Laita kylmään.

Keitä perunoita suolatussa vedessä n. 4 minuuttia. Lisää pavut ja keitä n. minuutti.

Lisää pasta (esim. Linguine) ja keitä 8 minuuttia. Valuta nopeasti, mutta huom! Älä valuta ihan kuivaksi.

Sekoita sekaan jääkaapista ollut pistou.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.