Pistaasi-ricottapasta Antonio-Terese

Ripottele herkullisen annoksen päälle parmesaania ja persiljasilppua.

4 hengelle

  • 225 g parmesaanijuustoa, hienoksi raastettuna, plus ylimääräistä ripotteluun
  • 115 ml maitoa
  • 1 rkl suolatonta voita
  • 360 g tuoretta pastaa
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 3 rkl ruusuvettä
  • 115 g pistaasipähkinöitä, rouhittuna
  • 100 g ricotta-juustoa
  • hyppysellinen sahramia
  • nippu liuskalehtistä persiljaa, pilkottuna
  • suolaa

Valmistusohje

- Yhdistä parmesaani, maito ja voi teräskulhossa.

- Aseta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä.

- Sekoita, kunnes seos on kermamainen ja tasainen, laita sivummalle odottamaan.

- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Muista sekoittaa, ettei pasta takerru.

- Kun pasta on kypsymässä (muista, että tuorepasta valmistuu nopeasti), laita öljy ja ruusuvesi kastikekattilaan, pidä pienellä lämmöllä.

- Lisää pistaasit, ricotta, sahrami. Sekoita hyvin.

- Valuta pasta pari minuuttia ennen al dente –vaihetta. Säilytä osa keitinvedestä.

- Lisää pasta ja keitinvesi kastikkeen joukkoon. Sekoita kunnolla.

- Lisää parmesaanikerma ja suola. Sekoita.

- Ripottele päälle parmesaania ja persiljasilppua.

- Tarjoile välittömästi

Parhaat ruokaohjelmat