Pistaasi-ricottapasta Antonio-Terese
Ripottele herkullisen annoksen päälle parmesaania ja persiljasilppua.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 225 g parmesaanijuustoa, hienoksi raastettuna, plus ylimääräistä ripotteluun
- 115 ml maitoa
- 1 rkl suolatonta voita
- 360 g tuoretta pastaa
- 4 rkl neitsytoliiviöljyä
- 3 rkl ruusuvettä
- 115 g pistaasipähkinöitä, rouhittuna
- 100 g ricotta-juustoa
- hyppysellinen sahramia
- nippu liuskalehtistä persiljaa, pilkottuna
- suolaa
Valmistusohje
- Yhdistä parmesaani, maito ja voi teräskulhossa.
- Aseta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä.
- Sekoita, kunnes seos on kermamainen ja tasainen, laita sivummalle odottamaan.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Muista sekoittaa, ettei pasta takerru.
- Kun pasta on kypsymässä (muista, että tuorepasta valmistuu nopeasti), laita öljy ja ruusuvesi kastikekattilaan, pidä pienellä lämmöllä.
- Lisää pistaasit, ricotta, sahrami. Sekoita hyvin.
- Valuta pasta pari minuuttia ennen al dente –vaihetta. Säilytä osa keitinvedestä.
- Lisää pasta ja keitinvesi kastikkeen joukkoon. Sekoita kunnolla.
- Lisää parmesaanikerma ja suola. Sekoita.
- Ripottele päälle parmesaania ja persiljasilppua.
- Tarjoile välittömästi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria