Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pistaasi-ricottapasta Antonio-Terese

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ripottele herkullisen annoksen päälle parmesaania ja persiljasilppua.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 hengelle

  • 225 g parmesaanijuustoa, hienoksi raastettuna, plus ylimääräistä ripotteluun
  • 115 ml maitoa
  • 1 rkl suolatonta voita
  • 360 g tuoretta pastaa
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 3 rkl ruusuvettä
  • 115 g pistaasipähkinöitä, rouhittuna
  • 100 g ricotta-juustoa
  • hyppysellinen sahramia
  • nippu liuskalehtistä persiljaa, pilkottuna
  • suolaa

Valmistusohje

- Yhdistä parmesaani, maito ja voi teräskulhossa.

- Aseta kulho kattilan päälle, jossa on kiehuvaa vettä.

- Sekoita, kunnes seos on kermamainen ja tasainen, laita sivummalle odottamaan.

- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Muista sekoittaa, ettei pasta takerru.

- Kun pasta on kypsymässä (muista, että tuorepasta valmistuu nopeasti), laita öljy ja ruusuvesi kastikekattilaan, pidä pienellä lämmöllä.

- Lisää pistaasit, ricotta, sahrami. Sekoita hyvin.

- Valuta pasta pari minuuttia ennen al dente –vaihetta. Säilytä osa keitinvedestä.

- Lisää pasta ja keitinvesi kastikkeen joukkoon. Sekoita kunnolla.

- Lisää parmesaanikerma ja suola. Sekoita.

- Ripottele päälle parmesaania ja persiljasilppua.

- Tarjoile välittömästi

Lisää aiheesta:

Pinaattiset ricottapallerotJauhelihatäytteiset cannellonitMiilunpolttajan spaghettiMunakoiso-tomaattipastaKirsikkatomaatti-pecorinospaghettiAvocado-katkarapupasta
JuustopastaKasvisruokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Juustopasta
  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Kolmen juuston pasta

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Feta-oliivi pasta

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Pasta Alfredo

  • 18.02.201300:00
    Hedelmät ja marjat

    Vuohenjuusto-vesikrassipasta

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Tagliatellea ja juustokastiketta