Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pissaladière

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pissaladière on tyypillinen pikkuruoka aperitiivin kanssa tai ilman. Menitpä sitten mökille tai palatsiin, se tulee aina vastaan!

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Pohja

  • ⅓ pakettia (à 50 g) hiivaa
  • ½ dl maitoa
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 2 dl olutta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Täyte

  • 3 kg sipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • karkeaa merisuolaa
  • timjamia
  • laakerinlehti
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1 purkki anjoviksia öljyssä

Valmistusohje

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Mittaa vehnäjauhot kulhoon ja sekoita muiden ainesten kanssa taikinaksi tehosekoittimessa, niin että taikinassa on kunnon sitko. Kohota taikina kunnolla lämpimässä.

Pilko sipulit ohuiksi renkaiksi ja notkistele pannulla pienessä määrässä öljyä. Sipulit saavat ottaa kunnolla väriä ja pehmetä täysin, mutta niitä ei pidä polttaa. Mausta sipuliseos merisuolalla, timjamilla ja laakerinlehdellä.

Noin puolen tunnin notkistelun jälkeen pitäisi olla valmista.

Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi. Levitä sipuliseos lastalla tasaiseksi taikinalevyn päälle ja anna vielä kohota n. 10 minuuttia.

Paista 200–225 asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.

Leikkaa valmis pissaladière neliöiksi. Koristele neliöt mustilla oliiveilla ja oliviöljyssä olleilla anjovisfileillä.

Lisää aiheesta:

RuohosipulileivätHerkkutattibriossia, tuorejuustoa ja kinkkuaChileläiset empanadas-piirakat punaisella chililläSipuli- ja anjovistäytteinen rieskaBasilikapizza herkkusienilläPizza Marinara
Cocktail alkupalatKananmunatonAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat
  • 7.11.08:23
    Torttu

    Suolaiset joulutortut fetavaahdolla

  • 21.12.202416:00
    Joulu

    Joulun ja uudenvuoden syötävät kranssit

  • 14.12.202409:45
    Jouluruoka

    Helpot joulun cocktailpalat

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Nopeat ja helpot

    Helpot cocktailpalat