Pisarapiparkakut

Nämä pikkuiset piparkakut ovat melkein kuin makeisia. Koska taikinan tulee vetäytyä viileässä yön yli, varaa valmistukseen riittävästi aikaa. Pisarapiparkakut voi myös pakastaa.

125 kappaletta

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl siirappia
  • 1½ tl jauhettua kanelia
  • 1½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1½ tl jauhettua neilikkaa
  • 1½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 4 dl siivilöityjä vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Sekoita ainekset yleiskoneessa. Pane taikina muovipussissa jääkaappiin ja anna sen vetäytyä yön yli.

2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Muotoile taikinasta pitkiä tankoja ja leikkaa ne poikkisuuntaan paloiksi. Muotoile paloista hasselpähkinän kokoisia palloja ja pane pallot jauhotetulla uunipellille. Halutessasi voit pistää osaan piparkakuista hasselpähkinän tai mantelinpuolikkaan.

3. Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja