Pisarapiparkakut

Nämä pikkuiset piparkakut ovat melkein kuin makeisia. Koska taikinan tulee vetäytyä viileässä yön yli, varaa valmistukseen riittävästi aikaa. Pisarapiparkakut voi myös pakastaa.

125 kappaletta

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl siirappia
  • 1½ tl jauhettua kanelia
  • 1½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1½ tl jauhettua neilikkaa
  • 1½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 4 dl siivilöityjä vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Sekoita ainekset yleiskoneessa. Pane taikina muovipussissa jääkaappiin ja anna sen vetäytyä yön yli.

2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Muotoile taikinasta pitkiä tankoja ja leikkaa ne poikkisuuntaan paloiksi. Muotoile paloista hasselpähkinän kokoisia palloja ja pane pallot jauhotetulla uunipellille. Halutessasi voit pistää osaan piparkakuista hasselpähkinän tai mantelinpuolikkaan.

3. Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!