Pisarapiparkakut
Nämä pikkuiset piparkakut ovat melkein kuin makeisia. Koska taikinan tulee vetäytyä viileässä yön yli, varaa valmistukseen riittävästi aikaa. Pisarapiparkakut voi myös pakastaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
125 kappaletta
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- ½ dl siirappia
- 1½ tl jauhettua kanelia
- 1½ tl jauhettua inkivääriä
- 1½ tl jauhettua neilikkaa
- 1½ tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 4 dl siivilöityjä vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita ainekset yleiskoneessa. Pane taikina muovipussissa jääkaappiin ja anna sen vetäytyä yön yli.
2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Muotoile taikinasta pitkiä tankoja ja leikkaa ne poikkisuuntaan paloiksi. Muotoile paloista hasselpähkinän kokoisia palloja ja pane pallot jauhotetulla uunipellille. Halutessasi voit pistää osaan piparkakuista hasselpähkinän tai mantelinpuolikkaan.
3. Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut