Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pirjon juurestimbaalit joulupöytään – helpot porkkanatimbaalit

Porkkanatimbaalien lisäksi voit valmistaa esimerkiksi punajuuri- tai mukulaselleritimbaaleja.
Porkkanatimbaalien lisäksi voit valmistaa esimerkiksi punajuuri- tai mukulaselleritimbaaleja.Pirjo Toikkanen
Julkaistu 21.12.2022 13:32

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 4 pikkuvuokaa
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 300 g porkkanoita (noin 5 keskikokoista)
  • ½ tl suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • hiven muskottia
  • 2 rkl tuoretta kirveliä (tai 2 tl kuivattua)
  • ½ tl kurkumaa
  • 2 kananmunaa
  • tilkka appelsiinin tai sitruunan mehua
  • vuokien voiteluun voita tai margariinia

Valmistusohje

  1. Kuori porkkanat, paloittele ja keitä ne kypsiksi.
  2. Voitele pienet, yhden tai puolentoista desilitran alumiiniset tai silikoniset vuoat huolellisesti. Tästä annoksesta riittää noin neljään pikkuvuokaan. Voit käyttää myös muffinipeltiä. Irrottamisen helpottamiseksi voit vuorata muffinipellin kolot leivinpaperilla ja voidella sisuksen.
  3. Lisää mausteet kypsien porkkanoiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunien rakenteet rikki ja lisää joukkoon porkkanaseos ja appelsiinin mehu.
  5. Annostele seos voideltuihin vuokiin.
  6. Kypsennä timbaaleja 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin puolen tunnin ajan. Kumoa timbaalit hieman jäähtyneinä.

Punajuuri- ja selleritimbaalien ohjeen löydät Pirjo Toikkasen Rouva Kasvis -blogista.

Lisää aiheesta:

Marinoidut munakoisot – Teresa Välimäen helppo suosikkireseptiBataattilaatikko – helppo ja perinteinen reseptiThaimaanmummon kurkutLammasta savoijinkaalissaKaalia juustokuorrutettujen perunoiden keraPienet parsakaalipiirakat
JoululaatikotKasvisruokaJouluNopeat ja helpotLisäkeruoatKasvisruoka

Valmista joululaatikoiden sijaan helppoja, annoksina tarjoiltavia juurestimbaaleja! Tällä kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen ohjeella valmistat porkkanatimbaalit ja valmistusohjeen lopusta löydät linkin muihin juurestimbaaleihin Rouva Kasvis -blogissa.

Tuoreimmat aiheesta

Joululaatikot
  • 22.12.202309:54
    Vaaleihin Tommolan kanssa

    Sari Essayahin perunalaatikko

  • 21.12.202314:44
    Joulu

    Merja Rehnin imelletty perunalaatikko

  • 20.12.202313:15
    Joulu

    Pekka Haaviston joulupöydän lanttulaatikko

  • 21.12.202213:32
    Kasvisruoka

    Pirjon juurestimbaalit joulupöytään – helpot porkkanatimbaalit

  • 11.12.202010:15
    Lisäkeruoat

    Juuripersilja-palsternakkalaatikko – Pirjon ohje suussa sulavaan joululaatikkoon