Pirjon juurestimbaalit joulupöytään – helpot porkkanatimbaalit
Julkaistu
Valmista joululaatikoiden sijaan helppoja, annoksina tarjoiltavia juurestimbaaleja! Tällä kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen ohjeella valmistat porkkanatimbaalit ja valmistusohjeen lopusta löydät linkin muihin juurestimbaaleihin Rouva Kasvis -blogissa.
- Annosmäärä: 4 pikkuvuokaa
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 300 g porkkanoita (noin 5 keskikokoista)
- ½ tl suolaa
- valkopippuria myllystä
- hiven muskottia
- 2 rkl tuoretta kirveliä (tai 2 tl kuivattua)
- ½ tl kurkumaa
- 2 kananmunaa
- tilkka appelsiinin tai sitruunan mehua
- vuokien voiteluun voita tai margariinia
Valmistusohje
- Kuori porkkanat, paloittele ja keitä ne kypsiksi.
- Voitele pienet, yhden tai puolentoista desilitran alumiiniset tai silikoniset vuoat huolellisesti. Tästä annoksesta riittää noin neljään pikkuvuokaan. Voit käyttää myös muffinipeltiä. Irrottamisen helpottamiseksi voit vuorata muffinipellin kolot leivinpaperilla ja voidella sisuksen.
- Lisää mausteet kypsien porkkanoiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella.
- Vatkaa toisessa kulhossa kananmunien rakenteet rikki ja lisää joukkoon porkkanaseos ja appelsiinin mehu.
- Annostele seos voideltuihin vuokiin.
- Kypsennä timbaaleja 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin puolen tunnin ajan. Kumoa timbaalit hieman jäähtyneinä.
Punajuuri- ja selleritimbaalien ohjeen löydät Pirjo Toikkasen Rouva Kasvis -blogista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa