Voitele pienet, yhden tai puolentoista desilitran alumiiniset tai silikoniset vuoat huolellisesti. Tästä annoksesta riittää noin neljään pikkuvuokaan. Voit käyttää myös muffinipeltiä. Irrottamisen helpottamiseksi voit vuorata muffinipellin kolot leivinpaperilla ja voidella sisuksen.
Lisää mausteet kypsien porkkanoiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella.
Vatkaa toisessa kulhossa kananmunien rakenteet rikki ja lisää joukkoon porkkanaseos ja appelsiinin mehu.
Annostele seos voideltuihin vuokiin.
Kypsennä timbaaleja 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin puolen tunnin ajan. Kumoa timbaalit hieman jäähtyneinä.
Valmista joululaatikoiden sijaan helppoja, annoksina tarjoiltavia juurestimbaaleja! Tällä kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen ohjeella valmistat porkkanatimbaalit ja valmistusohjeen lopusta löydät linkin muihin juurestimbaaleihin Rouva Kasvis -blogissa.