Pippuripihvit

Valitse itse, miten pippurisia pihveistä haluat, mutta muista, että pippurille on ominaista maistua vahvemmalta vasta hetken kuluttua, joten älä mausta liian rajusti.

Neljälle

  • 500 g nauta- tai sekajauhelihaa
  • suolaa
  • ½ rkl rosé- tai viherpippuria
  • 2 munaa
  • 2 rkl korppujauhoa
  • ½ dl kuohukermaa
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 pieni sipuli

Kastike

  • 1 rkl rosé- tai viherpippuria
  • 1 rkl voita
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 2 tl soijaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihaan suola, rouhitut pippurit ja munat. Turvota korppujauho 5 minuuttia vedessä ja sekoita jauhelihaan. Murenna joukkoon lihaliemikuutio. Silppua sipuli ja sekoita mureketaikinaa.

2. Muotoile pieniä pihvejä ja paista ne kypsiksi keskilämmöllä.

3. Kuullota pippureita voissa kasarissa. Kaada päälle kerma ja ranskankerma, mausta soijalla, tomaattipyreellä ja suolalla. Keitä hiljaa 5 minuuttia. Kaada kastike pihvien päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!