Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pippuripihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valitse itse, miten pippurisia pihveistä haluat, mutta muista, että pippurille on ominaista maistua vahvemmalta vasta hetken kuluttua, joten älä mausta liian rajusti.

Neljälle

  • 500 g nauta- tai sekajauhelihaa
  • suolaa
  • ½ rkl rosé- tai viherpippuria
  • 2 munaa
  • 2 rkl korppujauhoa
  • ½ dl kuohukermaa
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 pieni sipuli

Kastike

  • 1 rkl rosé- tai viherpippuria
  • 1 rkl voita
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 2 tl soijaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihaan suola, rouhitut pippurit ja munat. Turvota korppujauho 5 minuuttia vedessä ja sekoita jauhelihaan. Murenna joukkoon lihaliemikuutio. Silppua sipuli ja sekoita mureketaikinaa.

2. Muotoile pieniä pihvejä ja paista ne kypsiksi keskilämmöllä.

3. Kuullota pippureita voissa kasarissa. Kaada päälle kerma ja ranskankerma, mausta soijalla, tomaattipyreellä ja suolalla. Keitä hiljaa 5 minuuttia. Kaada kastike pihvien päälle.

Lisää aiheesta:

Tulinen jauhelihakastikeRiistapihvit viherpippurikastikkeessaAppelsiinipihvitMoussaka juurisellerilläLammsmäcka paprikakastikkeessaJauhelihamureke
PippuripihviPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pippuripihvi
  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Liekitetty pippuripihvi ja yrtti-paahtoperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt pippuripihvit

  • 18.02.201300:00
    Ystävänpäivä

    Pippuripihvi ja sukiyaki

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pippuripihvit konjakkikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pippuripihvit