Pippuripihvi, punaviinikastike ja neulapapuja
Ainekset
- 4 naudan sisäfilepihviä
- 2 rkl voita
- 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 4 oksaa tuoretta timjamia
- suolaa ja pippuria
- 4 tl Dijon-sinappia
- 1 dl leipäraastetta (esimerkiksi vaaleasta kuivuneesta leivästä)
- 0,5 dl rosé- ja viherpippureita murskattuna
- puolikas nippu persiljaa hienonnettuna
Punaviinikastike
- 2 dl lihalientä
- 2 dl punaviiniä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 timjamin oksa
- 100 g savukylkeä kuutioituna
- 1 dl pieniä paistinsipuleita kuorittuna ja halkaistuna
Neulapavut
- 1 rasia neulapapuja kannat pois leikattuna
- 2 oksaa timjamia
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl ryytisinappia (ryytisinapissa on sinapinsiemenet mukana)
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Esilämmitä uuni 180 asteiseksi. Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen ruoan valmistamista. Mausta suolalla ja pippurilla kauttaaltaan. Lämmitä paistinpannu kuumaksi, lisää voi, valkosipuli ja timjami sekä pihvit.
Paista pihvejä minuutti molemmilta puolilta ja valele pihvejä paistorasvalla vähän väliä. Sekoita kulhossa leipäraaste, hienonnettu persilja ja murskatut pippurit. Lisää ripaus suolaa.
Voitele jokaisen pihvin pinta sinapilla ja dippaa sinappipuoli leipäraasteeseen. Laita uuninpellille ja uuniin muutamaksi minuutiksi.
Nosta pois uunista ja anna vetäytyä lämpimässä paikassa tai folion alla muutama minuutti.
Laita lihaliemi ja punaviini kiehumaan etikan, sokerin ja timjamin kanssa. Keitä kunnes jäljellä on vajaa pari desiä. Laita joukkoon savukylki ja sipulit ja keitä vielä hetki. Maista. Mausta tarvittaessa suolalla, sokerilla ja etikalla.
suolaa ja pippuria
Ryöppää eli kiehauta neulapapuja pari minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä, jotta kypsyminen loppuu. Valuta kuiviksi. Laita neulapavut timjamin, valkosipulin ja kerman kanssa paistinpannulle ja keitä kermaa kokoon.
Laita joukkoon lusikallinen ryytisinappia ja sekoita huolellisesti. Sinappi myös hieman suurustaa seosta.
Mausta lopuksi tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit