Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pippuripihvi ja sukiyaki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Reseptit: Sami Garam

Ainekset

  • 600 g häränsisäfileetä
  • 1 pkt pekonia
  • 4 rkl murskattuja pippureita
  • 1 dl smetanaa tai creme fraichea
  • 3 rkl sinappia
  • 1 cl konjakkia
  • suolaa
  • sipulia
  • naurista
  • porkkanaa
  • perunoita

Sukiyaki

  • 400 g häränfileetä
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 varsisellerin oksa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ paprikaa
  • 1 tuore, mieto chili
  • pala tuoretta inkivääriä
  • öljyä
  • 1 pss riisinuudeleita
  • 1 dl teriyaki-kastiketta tai soijaa
  • 1 limesitruuna
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Leikkaa kalvoton pihvifilee paksuiksi pihveiksi (noin 150 g) ja pippuroi reunat murskatulla pippuriseoksella niin, että paistopinnat jäävät "puhtaiksi".

Kietaise pekoniviipale jokaisen pihvin ympäri niin, että pippurit peittyvät ja grillaa pihvejä muutama minuutti molemmin puolin. Anna lihojen vielä vetäytyä tovi ennen annosten kokoamista.

Mausta smetana sinapilla, konjakilla ja pippureilla ja tarjoa pihvien kastikkeena. Tarjoa myös kevyesti öljyttyjä ja grillattuja juureksia, sipuleita ja perunaa.

Liota riisinuudeleita viileässä vedessä puolisen tuntia. Suikaloi kasvikset ja pilko myös maustevihannekset. Leikkaa lihat ensin viipaleiksi ja sitten hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna suuri wokki todella kuumaksi ja kostuta sen pinta öljyllä.

Paista ensin lihasuikaleita pannulla ja mausta ne teriyaki-kastikkeella. Nosta lihat pannun reunoille ja siirry kasvisten paistamiseen. Paista niitä suhteellisen runsaassa öljyssä koko ajan käännellen ja mausta ne teriyakilla ja limen mehulla.

Anna hautua tovi, jotta kasvikset vähän kypsyvät. Lisää pehmenneet nuudelit pannulle, riko kananmunat joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää aiheesta:

Broileri-pot-au-feu krutonkien keraKääryleet tomaattikastikkeessaBurgundin pataLammasjauhelihapihvit ja papusalaattiJänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin keraPihvejä ja banaaneja papupedillä
PippuripihviYstävänpäiväPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pippuripihvi
  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Liekitetty pippuripihvi ja yrtti-paahtoperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt pippuripihvit

  • 18.02.201300:00
    Ystävänpäivä

    Pippuripihvi ja sukiyaki

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pippuripihvit konjakkikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pippuripihvit