Pippuripihvi
Akseli valmistaa tänään pippuripihviä aidon pihviravintola Stefan´s Steakhouse tyyliin hieman erilaisin maustein.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4:lle
- 4 naudan sisäfileepihviä
- 2 oksaa tuoretta timjamia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl murskattuja pippureita
- 2 rkl Dijon-sinappia
- 0,5 dl konjakkia
- 2 dl demi-glace kastikepohjaa
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Kuumenna öljy kattilassa lämpimäksi. Freesaa pippureita öljyssä ja lisää sinappi. Sekoita ja lisää joukkoon konjakki. Lisää heti perään demi-glace kastikepohja. Anna kiehahtaa. Llisää joukkoon kerma ja keitä hiljaisella lämmöllä viisi minuuttia. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Mausta huoneenlämpöiset pihvit suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla voissa murskatun valkosipulinkynnen ja timjamin kanssa pari minuuttia molemmilta puolilta ja siirrä vetäytymään viideksi minuutiksi. Tarjoile uunissa paahdetun valkosipulinkynnen ja tomaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen