Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Piparkakut

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

300 piparkakkua

  • 300 g voita tai margariinia
  • 5 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 rkl inkivääriä
  • 2 rkl kanelia
  • 1 rkl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 rkl ruokasoodaa
  • 2 dl vettä
  • 1½ litraa vehnäjauhoja (noin 900 g)

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja siirappi. Lisää inkivääri, kaneli, neilikka ja kardemumma. Sekoita ruokasooda veteen ja kaada mausteseoksen joukkoon. Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen.

2. Siirrä taikina leivinalustalle ja jatka alustamista käsin. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna sen levätä yön yli viileässä.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Ota muotilla erilaisia piparkakkuja. Vedä leivinpaperi kylmän pellin päälle. Paista piparkakkuja uunin keskitasossa noin viisi minuuttia. Vinkki: kuumat pellit jäähtyvät nopeasti parvekkeella tai pihalla.

Lisää aiheesta:

PiparkakkutaikinaPisarapiparkakutPiparkakkusydämetViikunakakku portviinissäRapeat piparkakutSahramipullat rahkasta
PiparkakutKananmunatonJouluKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Piparkakkujen leipominen on osa koko perheen joulunodotusta. Anna taikinan levätä yön yli, jossa maut ehtivät tasaantua. Koko taikinaa ei tarvitse leipoa samalla kertaa. Kun säilytät taikinan viileässä, voit leipoa vielä monta kertaa ennen joulua.

Tuoreimmat aiheesta

Piparkakut
  • 10.11.202408:00
    Jäätelö

    Piparijäätelö

  • 22.12.202009:31
    Hellapoliisi

    Piparminttupiparkakut

  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 23.11.201908:00
    Pikkujoulut

    Piparipalat – maailman helpoin jälkiruoka jouluksi valmiista piparitaikinasta

  • 09.12.201909:00
    Joulu

    Piparkakku-kranssi