Piparkakkutupa

Tämä pieni tupa on helppo leipoa. Olemme käyttäneet valmista taikinaa ja valmiina ostettuja piparkakkusydämiä. Leikkaa jämäkästä paperista huolelliset talonosat, jotka laitat taikinan päälle. Silloin voit leikata talonosat taikinasta suoraan pellillä.

1 taloon

  • 1 pkt valmista piparkakkutaikinaa
  • 5 isoa piparkakkusydäntä

Koristeluun

  • makeisia

Kuorrute

  • 2 dl tomusokeria
  • ½ munanvalkuainen
  • 2 tippaa etikkaa

Liima

  • 2 dl kidesokeria

Lisäksi tarvitset

  • pursotinpussin

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaulitse taikina. Laita taikina kylmälle, leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita talonosien mallit taikinan päälle ja leikkaa ensin seinäpalat, leikkaa sitten seiniin ovien ja ikkunoiden paikat. Paista uunissa kunnes osat ovat kauniin ruskeita.

2. Sulata liiman sokeri paistinpannussa. Yhdistä talon osat käyttäen sulaa sokeria liimana. Laita talo tarjottimelle, niin että se pysyy tukevasti pystyssä.

3. Vatkaa kuorrute sähkövatkaimella, jotta siihen tulee paljon ilmaa, jolloin se on helpompi pursottaa. Täytä pursotinpussi massalla, pursota talon saumat jotta ne peittyvät.

4. Laita katto paikoilleen sulan sokerin avulla, pursota sitten kuorrutetta talon päälle ja kiinnitä kuorrutteeseen makeisia. Koristele oman maun ja mielikuvituksen mukaan. Puuteroi mielellään hieman tomusokerilunta talon päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.