Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Piparkakkutaikina

Piparkakkutaikinasta voit valmistaa vaikkapa piparitalon.
Piparkakkutaikinasta voit valmistaa vaikkapa piparitalon.Shutterstock
Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tästä taikinasta voit valmistaa piparkakkutalon tai pieniä piparkakkuja! Piparkakkutaikina kannattaa valmistaa jo päivää ennen leipomista.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Noin 50 piparkakkua

  • 3½ dl siirappia
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 300 g voita
  • 850 g vehnäjauhoja
  • 3 munaa
  • 1-2 rkl kanelia
  • 1-2 rkl neilikkaa
  • 1-2 rkl inkivääriä
  • 5 g ruokasoodaa
  • 6 dl tomusokeria
  • 1 dl munanvalkuaisia
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kiehauta sokeri ja siirappi. Siirrä kattila levyltä, lisää paloiteltu voi ja anna sulaa. Jäähdytä.

2. Sekoita joukkoon munat, kaneli, neilikka ja inkivääri. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja ruokasooda ja lisää taikinaan vähän kerrallaan. Anna taikinan vetäytyä viileässä, mielellään seuraavaan päivään.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen Kauli taikina leivinpaperin päällä mahdollisimman ohueksi levyksi. Ota muotilla piparkakkuja tai leikkaa piparkakkutalon osat taikinapyörällä. Levitä kylmille uunipelleille ja paista piparkakkuja uunin keskitasossa noin 5 minuuttia. Jäähdytä huolella. Vinkki: Jos nostat kuumat pellit parvekkeelle tai pihalle, ne ehtivät jäähtyä ennen seuraavaa paistoerää.

4. Kuorrutus: Sekoita tomusokeri, munanvalkuaiset ja sitruunamehu sähkövatkaimella. Vatkaa,, kunnes kuorrutus on lumivalkoista ja kiinteää. Pursota kuorrutusta piparkakkujen päälle kertakäyttöpursottimella. Voit myös valmistaa pursottimen voipaperista.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Jukan luumutähdetPiparkakkusydämetRapeat piparkakutPiparitaloPiparkakutHautakivimuffinit
PiparkakutJouluKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Piparkakut
  • 10.11.202408:00
    Jäätelö

    Piparijäätelö

  • 22.12.202009:31
    Hellapoliisi

    Piparminttupiparkakut

  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 23.11.201908:00
    Pikkujoulut

    Piparipalat – maailman helpoin jälkiruoka jouluksi valmiista piparitaikinasta

  • 09.12.201909:00
    Joulu

    Piparkakku-kranssi