Piparkakkutaikina

Tästä taikinasta voit valmistaa piparkakkutalon tai pieniä piparkakkuja! Piparkakkutaikina kannattaa valmistaa jo päivää ennen leipomista.

Noin 50 piparkakkua

  • 3½ dl siirappia
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 300 g voita
  • 850 g vehnäjauhoja
  • 3 munaa
  • 1-2 rkl kanelia
  • 1-2 rkl neilikkaa
  • 1-2 rkl inkivääriä
  • 5 g ruokasoodaa
  • 6 dl tomusokeria
  • 1 dl munanvalkuaisia
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kiehauta sokeri ja siirappi. Siirrä kattila levyltä, lisää paloiteltu voi ja anna sulaa. Jäähdytä.

2. Sekoita joukkoon munat, kaneli, neilikka ja inkivääri. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja ruokasooda ja lisää taikinaan vähän kerrallaan. Anna taikinan vetäytyä viileässä, mielellään seuraavaan päivään.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen Kauli taikina leivinpaperin päällä mahdollisimman ohueksi levyksi. Ota muotilla piparkakkuja tai leikkaa piparkakkutalon osat taikinapyörällä. Levitä kylmille uunipelleille ja paista piparkakkuja uunin keskitasossa noin 5 minuuttia. Jäähdytä huolella. Vinkki: Jos nostat kuumat pellit parvekkeelle tai pihalle, ne ehtivät jäähtyä ennen seuraavaa paistoerää.

4. Kuorrutus: Sekoita tomusokeri, munanvalkuaiset ja sitruunamehu sähkövatkaimella. Vatkaa,, kunnes kuorrutus on lumivalkoista ja kiinteää. Pursota kuorrutusta piparkakkujen päälle kertakäyttöpursottimella. Voit myös valmistaa pursottimen voipaperista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja