Piparkakkusydämet

Valmista erikokoisia piparkakkusydämiä. Vinkki: pursota isompien piparien päälle vieraidesi nimet, saat mainiot nimikortit juhliisi.

1 annokseen

  • 11-12 dl vehnäjauhoja
  • ½ rkl soodaa
  • 250 g voita
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 3 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl siirappia
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 pieni kananmuna
  • mantelilastuja

Valmistusohje

1. Sekoita 9 dl jauhoja ja sooda, lisää voi niin että saat murutaikinan.

2. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele sokeri, siirappi, mausteet ja muna kermavaahtoon.

3. Työstä kermaseos jauhoihin kunnes saat notkean taikinan. Laita kylmään 1 vuorokaudeksi.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Työstä taikinaa leivinpöydällä ja käytä tarvittaessa lisää jauhoja.

5. Kaulitse pala taikinaa kerrallaan, anna lopun taikinan olla jääkaapissa. Ota taikinasta isoja sydämiä muotilla ja laita ne leivinpaperille pellille. Painele piparkakkuihin mantelilastuja, paista uunissa 6-8 minuuttia, anna jäähtyä pellillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!