Piparkakkusydämet

Valmista erikokoisia piparkakkusydämiä. Vinkki: pursota isompien piparien päälle vieraidesi nimet, saat mainiot nimikortit juhliisi.

1 annokseen

  • 11-12 dl vehnäjauhoja
  • ½ rkl soodaa
  • 250 g voita
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 3 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl siirappia
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 pieni kananmuna
  • mantelilastuja

Valmistusohje

1. Sekoita 9 dl jauhoja ja sooda, lisää voi niin että saat murutaikinan.

2. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele sokeri, siirappi, mausteet ja muna kermavaahtoon.

3. Työstä kermaseos jauhoihin kunnes saat notkean taikinan. Laita kylmään 1 vuorokaudeksi.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Työstä taikinaa leivinpöydällä ja käytä tarvittaessa lisää jauhoja.

5. Kaulitse pala taikinaa kerrallaan, anna lopun taikinan olla jääkaapissa. Ota taikinasta isoja sydämiä muotilla ja laita ne leivinpaperille pellille. Painele piparkakkuihin mantelilastuja, paista uunissa 6-8 minuuttia, anna jäähtyä pellillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja