Piparkakkusydämet
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5678344/landscape16_9/515/290/ed5bec1e11dff29816c82ff633437889/XU/899012-3169.jpg)
Valmista erikokoisia piparkakkusydämiä. Vinkki: pursota isompien piparien päälle vieraidesi nimet, saat mainiot nimikortit juhliisi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 annokseen
- 11-12 dl vehnäjauhoja
- ½ rkl soodaa
- 250 g voita
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 3 dl kidesokeria
- 1 ½ dl siirappia
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl inkivääriä
- 1 tl neilikkaa
- 1 pieni kananmuna
- mantelilastuja
Valmistusohje
1. Sekoita 9 dl jauhoja ja sooda, lisää voi niin että saat murutaikinan.
2. Vatkaa kerma kovaksi ja kääntele sokeri, siirappi, mausteet ja muna kermavaahtoon.
3. Työstä kermaseos jauhoihin kunnes saat notkean taikinan. Laita kylmään 1 vuorokaudeksi.
4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Työstä taikinaa leivinpöydällä ja käytä tarvittaessa lisää jauhoja.
5. Kaulitse pala taikinaa kerrallaan, anna lopun taikinan olla jääkaapissa. Ota taikinasta isoja sydämiä muotilla ja laita ne leivinpaperille pellille. Painele piparkakkuihin mantelilastuja, paista uunissa 6-8 minuuttia, anna jäähtyä pellillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka