Piparkakkujäätelö
Joulun paras jälkiruoka on aikuiseen makuun sopiva piparkakkujäätelö. Mausta jäätelö marja- vanilja- tai manteliliköörillä.
Ainekset
- 2 dl kermaa
- 2 rkl glögimaustetta
- noin 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 4 cl likööriä
- 100 g piparkakkutaikinaa
Valmistusohje
Kuumenna kerma ja mausta se glögimausteella ja sokerilla. Erottele keltuaiset toiseen kattilaan ja kaada kuuma kerma koko ajan vatkaten keltuaisten päälle. Lämmitä vielä miedolla lämmöllä, yhä vatkaten, kunnes keltuainen ei enää maistu ja kerma paksunee hiukan. Anna jäähtyä hetki ja mausta liköörillä. Tähän käy marja-, vanilja- tai vaikka mantelilikööri.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Leikkaa piparkakkutaikina pieniksi kuutioiksi ja kypsennä niitä uunissa niin, että ne hiukan kuivahtavat ja kohoavat, mutta eivät ruskistu.
Kaada kermamassa jäätelökoneeseen ja anna pyöriä hetki, kunnes jäätelömassa jäähtyy. Lisää valkuaisvaahto ja anna pyöriä, kunnes jäätelö alkaa muotoutua.
Lisää jäähtyneet piparkakkukuutiot aivan lopuksi jäätelöön ja anna koneen sekoittaa ne hyvin joukkoon.
Siirrä jäätelö vuokaan ja nosta pakastimeen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut