Piparkakkujäätelö

Joulun paras jälkiruoka on aikuiseen makuun sopiva piparkakkujäätelö. Mausta jäätelö marja- vanilja- tai manteliliköörillä.

Ainekset

  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl glögimaustetta
  • noin 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 cl likööriä
  • 100 g piparkakkutaikinaa

Valmistusohje

Kuumenna kerma ja mausta se glögimausteella ja sokerilla. Erottele keltuaiset toiseen kattilaan ja kaada kuuma kerma koko ajan vatkaten keltuaisten päälle. Lämmitä vielä miedolla lämmöllä, yhä vatkaten, kunnes keltuainen ei enää maistu ja kerma paksunee hiukan. Anna jäähtyä hetki ja mausta liköörillä. Tähän käy marja-, vanilja- tai vaikka mantelilikööri.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Leikkaa piparkakkutaikina pieniksi kuutioiksi ja kypsennä niitä uunissa niin, että ne hiukan kuivahtavat ja kohoavat, mutta eivät ruskistu.

Kaada kermamassa jäätelökoneeseen ja anna pyöriä hetki, kunnes jäätelömassa jäähtyy. Lisää valkuaisvaahto ja anna pyöriä, kunnes jäätelö alkaa muotoutua.

Lisää jäähtyneet piparkakkukuutiot aivan lopuksi jäätelöön ja anna koneen sekoittaa ne hyvin joukkoon.

Siirrä jäätelö vuokaan ja nosta pakastimeen.

Parhaat ruokaohjelmat