Piparkakku-mustikkajälkkäri
Hyödynnä nyt joulusta jääneet piparit ja piparkakkutalot ja tee niistä ihana jälkiruoka. Piparkakku-mustikkajälkkärillä hurmaat takuulla sekä pienet että isommat makean ystävät.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- joulupipareita tai piparitalo
- 2 dl mustikoita
- 2 rkl sokeria
- 1 dl punaista mehua
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl sokeria
- ohratärkkelystä
Valmistusohje
Murskaa piparit tai piparitalo jauheeksi. Kiehauta punainen mehu, makeuta se ja suurusta paksuksi tärkkelysjauhoilla.
Lisää mukaan mustikat. Kuumenna maito, mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla ja suurusta myös se tärkkelysjauhoilla.
Tärkkelyksellä suurustaminen tapahtuu niin, että veteen sekoitetut jauhot kaadetaan kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen. Kun neste kiehahtaa uudelleen, se paksunee.
Anna ainesten hiukan jäähtyä ja kokoa annokset laseihin kerroksittain.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje