Piparjuuriliha
Tähän ruokaan voit käyttää monia eri naudanlihan kohtia, luiden kera tai ilman. Hirvenlihan käy, jos sitä on saatavissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 900 g naudan etuselkää
- (+ehkä ydinluuta)
- 2 sipulia lohkoina
- 1 porkkana siivuina
- 1 lihaliemikuutio
- 1 laakerinlehti
- 6-8 mustapippuria
- 1 maustemitta timjamia
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 dl keitinlientä
- 2 dl kahvikermaa
- suolaa ja pippuria
- raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Leikkaa liha patapaloiksi ja laita ne pataan vihannesten kanssa. Murenna lihaliemikuutio sekaan, kaada päälle vettä, niin että se juuri peittää lihat ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto pinnalta tarkoin ja lisää pataan mausteet. Keitä hiljaa, kunnes liha on mureaa, runsas tunti. Nosta liha ja vihannekset liemestä.
2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, lisää siivilöityä keitinlientä ja kermaa, mausta ja keitä 10 minuuttia. Tarkista mausteutus ja lisää tuore piparjuuriraaste.
3. Kaada kastike lihojen päälle. Tarjoile lisäksi keitettyjä perunoita ja mielellään myös ylimääräistä piparjuuriraastetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut