Piparjuuriliha

Tähän ruokaan voit käyttää monia eri naudanlihan kohtia, luiden kera tai ilman. Hirvenlihan käy, jos sitä on saatavissa.

Neljälle

  • 900 g naudan etuselkää
  • (+ehkä ydinluuta)
  • 2 sipulia lohkoina
  • 1 porkkana siivuina
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 laakerinlehti
  • 6-8 mustapippuria
  • 1 maustemitta timjamia

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl keitinlientä
  • 2 dl kahvikermaa
  • suolaa ja pippuria
  • raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Leikkaa liha patapaloiksi ja laita ne pataan vihannesten kanssa. Murenna lihaliemikuutio sekaan, kaada päälle vettä, niin että se juuri peittää lihat ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto pinnalta tarkoin ja lisää pataan mausteet. Keitä hiljaa, kunnes liha on mureaa, runsas tunti. Nosta liha ja vihannekset liemestä.

2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, lisää siivilöityä keitinlientä ja kermaa, mausta ja keitä 10 minuuttia. Tarkista mausteutus ja lisää tuore piparjuuriraaste.

3. Kaada kastike lihojen päälle. Tarjoile lisäksi keitettyjä perunoita ja mielellään myös ylimääräistä piparjuuriraastetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!