Piparjuurikanaa
Julkaistu
Tässä keitämme kanaa samalla tavalla kuin piparjuurilihaa. Se käy nopeasti, ja lopputulos on herkullista.
Neljälle
- noin 1 kg broileri paloina
- 1 kanaliemikuutio
- 2 porkkanaa, paloina
- 6-8 pikkusipulia
- 5 valkopippuria
- 1 pieni laakerinlehti
- sitruunamelissaa
Kastike
- 1 ½ rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl siivilöityä lientä
- 1 dl kahvikermaa
- suolaa ja pippuria
- raastettua piparjuurta maun mukaan
Valmistusohje
1. Laita kanapalat pataan, kaada päälle vettä niin että palat peittyvät ja lisää keittämisen ainekset. Käytä 4-6 sitruunamelissan lehteä. Hauduta kypsäksi n. 30-40 minuuttia.
2. Nosta kanapalat padasta ja siivilöi liemi. Paista margariini ja jauhot kattilassa, lisää keitinlientä ja kermaa. Lisää piparjuuri ja mausta. Kaada kastike kanalle, ripottele päälle hieman piparjuurta ja sitruunamelissaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka