Piparjuurikanaa

Tässä keitämme kanaa samalla tavalla kuin piparjuurilihaa. Se käy nopeasti, ja lopputulos on herkullista.

Neljälle

  • noin 1 kg broileri paloina
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 porkkanaa, paloina
  • 6-8 pikkusipulia
  • 5 valkopippuria
  • 1 pieni laakerinlehti
  • sitruunamelissaa

Kastike

  • 1 ½ rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl siivilöityä lientä
  • 1 dl kahvikermaa
  • suolaa ja pippuria
  • raastettua piparjuurta maun mukaan

Valmistusohje

1. Laita kanapalat pataan, kaada päälle vettä niin että palat peittyvät ja lisää keittämisen ainekset. Käytä 4-6 sitruunamelissan lehteä. Hauduta kypsäksi n. 30-40 minuuttia.

2. Nosta kanapalat padasta ja siivilöi liemi. Paista margariini ja jauhot kattilassa, lisää keitinlientä ja kermaa. Lisää piparjuuri ja mausta. Kaada kastike kanalle, ripottele päälle hieman piparjuurta ja sitruunamelissaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.