Piparjuurikanaa
Tässä keitämme kanaa samalla tavalla kuin piparjuurilihaa. Se käy nopeasti, ja lopputulos on herkullista.
Neljälle
- noin 1 kg broileri paloina
- 1 kanaliemikuutio
- 2 porkkanaa, paloina
- 6-8 pikkusipulia
- 5 valkopippuria
- 1 pieni laakerinlehti
- sitruunamelissaa
Kastike
- 1 ½ rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl siivilöityä lientä
- 1 dl kahvikermaa
- suolaa ja pippuria
- raastettua piparjuurta maun mukaan
Valmistusohje
1. Laita kanapalat pataan, kaada päälle vettä niin että palat peittyvät ja lisää keittämisen ainekset. Käytä 4-6 sitruunamelissan lehteä. Hauduta kypsäksi n. 30-40 minuuttia.
2. Nosta kanapalat padasta ja siivilöi liemi. Paista margariini ja jauhot kattilassa, lisää keitinlientä ja kermaa. Lisää piparjuuri ja mausta. Kaada kastike kanalle, ripottele päälle hieman piparjuurta ja sitruunamelissaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti