Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Piparitalo

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Piparkakkutaikina

  • 250 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl siirappia
  • 2 rkl jauhettua kanelia
  • 2 rkl jauhettua neilikkaa
  • 2 rkl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl jauhettua maustepippuria
  • 2 kananmunaa
  • 3 tl leivontasoodaa
  • noin 8 dl vehnäjauhoja

Piparitalo

  • piparkakkutaikinaa
  • ranskalaisia pastilleja
  • amerikan pastilleja
  • hedelmäaakkosia
  • salmiakkiaakkosia
  • tomusokeria
  • sokeria

Valmistusohje

Sulata voi ja sekoita sinne fariinisokeri, siirappi ja mausteet. Nosta sivuun hellalta ja anna jäähtyä hetki. Lisää kananmunat joukkoon koko ajan vatkaten.

Sekoita leivontasooda vehnäjauhojen joukkoon ja kaada ne vähitellen voi-mausteseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja pakkaa muovipussiin maustumaan yön yli.

Kauli piparkakkutaikina tasaiseksi levyksi ja leikkaa siitä valmiin talomuotin tai kaavojen avulla talon osat ja muutama pipariukko, -akka ja -possu. Kauli ylijäänyt taikina suureksi levyksi, josta tulee alusta valmiille talolle.

Tee jouluinen piparitalo ajoissa. Ihanan syötävä talo säilyy pitkään ja koristaa kotia monta päivää ennen herkuttelua. Koristele kakku värikkäillä karkeilla, niin saat iloa myös silmälle.

Paista pipariosat kypsiksi ja anna jäähtyä. Sulata reilusti sokeria pannulla ja kasta liimattava pinta siihen. Kiinnitä heti toiseen palaan ja anna jähmettyä.

Kun talo on koottu, koristele se makeisilla. Kiinnitä ne tomusokerin ja veden seoksella. Pölytä talo lopuksi tomusokerilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Marin Seattlen torniKoko Suomi leipoo: Maijan piparkakkupaljuPiparminttupiparkakutPiparkakkutaikinaPiparkakutHalloween-piparitalo
PiparkakutJouluLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Piparkakut
  • 10.11.202408:00
    Jäätelö

    Piparijäätelö

  • 22.12.202009:31
    Hellapoliisi

    Piparminttupiparkakut

  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 23.11.201908:00
    Pikkujoulut

    Piparipalat – maailman helpoin jälkiruoka jouluksi valmiista piparitaikinasta

  • 09.12.201909:00
    Joulu

    Piparkakku-kranssi