Mainos
Mainos
Mainos

Piparikierrepullat ja joulukorvapuustit

Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Joulupulla on klassikko. Pienten lasten kanssa pullat voivat olla vaikka tonttuja, possuja tai nalleja. Pullille koristeeksi tai taikinan sisään voi laitaa piparitaikinaa. Maukasta joulupullaa saat, kun leivot pulla- ja pipari-taikinalevyistä kierrepullaa.

Pullataikinan ainekset

  • 1 pkt pullataikinaa (600 g pakaste) tai annos omaa pullataikinaa
  • 1 pkt laktoositon pipari-, perinteinen piparkakku- tai cookies suklaamurotaikinaa (400-500 g)

Voiteluun

  • kananmunaa

Pinnalle

  • raesokeria

Joulukorvapuustit Seijan tapaan 8 kpl

  • 1 pss korvapuusteja
  • ½ pkt pipari- tai piparkakkutaikinaa (500 g)

Valmistusohje

1. Valmista pullataikina itse alla olevan ohjeen mukaan. Yhteen annokseen riittää puolet normaalista puolen litran pullataikina-annoksesta. Tai käytä valmiina pakastealtaasta saatavia pullataikinalevyjä.

2. Kaaviloi kohonnut pullataikina nois 60 x 30 cm:n isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi pullataikinalevyn päälle pehmeäksi sulaneet pipari- tai suklaamurotaikinalevyt, ohueksi ja yhtä suureksi levyksi kuin on pohja pullataikinasta.

3. Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa pullasta viipaleita ja laita ne muffinivuokiin. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi. Voitele kohonneet piparipullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

4. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Joulukorvapuustit Seijan tapaan:

1. Leikkaa kohmeisesta tai hiukan sulaneesta piparitaikinalevystä sentin paksuisia siivuja leveyssuunnassa yhteensä 16 kpl. Aseta aina pari ohutta taikinasiivua kunkin korvapuustin keskelle. Mikäli annat puustien sulaa, voit painaa piparitaikinaa vaossa hieman pullan sisään.

2. Paista korvapuustipussin ohjeen mukaan.

Resepti: Seija Flyström, Myllyn Paras Oy

​​​​​​​

VINKKI: Saat kätevästi jouluisen pullakranssin, kun laitat raa’at piparikorvapuustit ympyrän muotoon kiinni toisiinsa leivinpaperille uunipellille ja annat niiden paistua kranssiksi.


Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.