Pinjanmakuinen fetajuusto-parsakaalipiiras

Piiraan voit valmistaa kuten pyttipannun - käytä täytteeseen kotoa löytyviä raaka-aineita. Piirastaikina ja munamaito valmistuvat perusohjeella. Tämän piiraan täytteeksi valittiin fetajuustoa, parsakaalia ja pinjansiemeniä.

Ainekset

  • 6-8 annosta

Täyte

  • 250 g parsakaalin nuppuja
  • 1 dl fetajuustoa kuutioina
  • 1 tomaatti
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 2 munaa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Piirastaikina

  • 150 g margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Valmistusohje

1. Kiehauta parsakaalin nuput kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Piirastaikina: Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä hetki kylmässä. Vuoraa piirasvuoka taikinalla ja esipaista uunissa 10 minuuttia.

3. Sekoita munat maito ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita piiraspohja fetajuustolla, parsakaalilla, tomaattikuutioilla ja pinjansiemenillä. Kaada päälle munamaito. Paista piirasta uunissa 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.