Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pinjanmakuinen fetajuusto-parsakaalipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 6-8 annosta

Täyte

  • 250 g parsakaalin nuppuja
  • 1 dl fetajuustoa kuutioina
  • 1 tomaatti
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 2 munaa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Piirastaikina

  • 150 g margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Valmistusohje

1. Kiehauta parsakaalin nuput kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Piirastaikina: Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä hetki kylmässä. Vuoraa piirasvuoka taikinalla ja esipaista uunissa 10 minuuttia.

3. Sekoita munat maito ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita piiraspohja fetajuustolla, parsakaalilla, tomaattikuutioilla ja pinjansiemenillä. Kaada päälle munamaito. Paista piirasta uunissa 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Piiraan voit valmistaa kuten pyttipannun - käytä täytteeseen kotoa löytyviä raaka-aineita. Piirastaikina ja munamaito valmistuvat perusohjeella. Tämän piiraan täytteeksi valittiin fetajuustoa, parsakaalia ja pinjansiemeniä.

Lisää aiheesta:

Pinaatti-tomaattipiirakka paprikallaButlerin juustopiirasLehtikaalipiirasSipuli-anjovispiirasTomaattipiirasPinaatti-vuohenjuustopiiras
KasvispiirakkaAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetSadonkorjuuVappuKasvisruokaBrunssiGoGreenVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispiirakka
  • 25.12.202409:00
    Suolaiset piirakat

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 30.08.202415:38
    Kesäkurpitsa

    Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat

  • 02.05.202312:11
    Suolaiset piirakat

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 18.09.202012:41
    Suolaiset piirakat

    Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi

  • 11.11.201909:38
    Leivonta

    Siemennäkkäripiirakka