Pinaattivohvelit
Yllätä vieraasi erilaisilla vohveleilla – makeat lisukkeet, kuten hillo ja kerma eivät ole ainoita, jotka niiden kanssa sopivat.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 3 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 3 rkl voita
- 1 maustemitta suolaa
- 10 tuoretta pinaatinlehteä
Tarjoiluun
- 1 kypsä tomaatti
- 1 salottisipuli
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 mozzarellajuusto
- 1 hyppysellinen rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kaada puolet maidosta kulhoon. Vatkaa mukaan jauhot ja suola, niin että saat tasaisen taikinan. Lisää loput maidosta ja sitten munat. Sulata voi ja lisää taikinaan. Suikaloi pinaatinlehdet ja sekoita taikinaan.
2. Paista vohveleita vohveliraudalla. Voitele rauta ennen ensimmäistä vohvelia, sitten sitä ei enää tarvitse voidella paistamisen välillä. Laita paistetut vohvelit ritilälle, murra ne sydämiksi.
3. Paloittele tomaatti. Kuori ja suikaloi sipuli. Sekoita tomaatti, sipuli, viinietikka ja öljy. Viipaloi mozzarella. Laita neljä vohvelisydäntä lautasille, asettele päälle tomaattisalaattia ja mozzarellaa ja jauha päälle mustapippuria. Viimeistele vohvelisydämillä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan