Pinaattivohvelit

Yllätä vieraasi erilaisilla vohveleilla – makeat lisukkeet, kuten hillo ja kerma eivät ole ainoita, jotka niiden kanssa sopivat.

Neljälle

  • 3 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl voita
  • 1 maustemitta suolaa
  • 10 tuoretta pinaatinlehteä

Tarjoiluun

  • 1 kypsä tomaatti
  • 1 salottisipuli
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 mozzarellajuusto
  • 1 hyppysellinen rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kaada puolet maidosta kulhoon. Vatkaa mukaan jauhot ja suola, niin että saat tasaisen taikinan. Lisää loput maidosta ja sitten munat. Sulata voi ja lisää taikinaan. Suikaloi pinaatinlehdet ja sekoita taikinaan.

2. Paista vohveleita vohveliraudalla. Voitele rauta ennen ensimmäistä vohvelia, sitten sitä ei enää tarvitse voidella paistamisen välillä. Laita paistetut vohvelit ritilälle, murra ne sydämiksi.

3. Paloittele tomaatti. Kuori ja suikaloi sipuli. Sekoita tomaatti, sipuli, viinietikka ja öljy. Viipaloi mozzarella. Laita neljä vohvelisydäntä lautasille, asettele päälle tomaattisalaattia ja mozzarellaa ja jauha päälle mustapippuria. Viimeistele vohvelisydämillä ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!