Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pinaattivohvelit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yllätä vieraasi erilaisilla vohveleilla – makeat lisukkeet, kuten hillo ja kerma eivät ole ainoita, jotka niiden kanssa sopivat.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 3 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl voita
  • 1 maustemitta suolaa
  • 10 tuoretta pinaatinlehteä

Tarjoiluun

  • 1 kypsä tomaatti
  • 1 salottisipuli
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 mozzarellajuusto
  • 1 hyppysellinen rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kaada puolet maidosta kulhoon. Vatkaa mukaan jauhot ja suola, niin että saat tasaisen taikinan. Lisää loput maidosta ja sitten munat. Sulata voi ja lisää taikinaan. Suikaloi pinaatinlehdet ja sekoita taikinaan.

2. Paista vohveleita vohveliraudalla. Voitele rauta ennen ensimmäistä vohvelia, sitten sitä ei enää tarvitse voidella paistamisen välillä. Laita paistetut vohvelit ritilälle, murra ne sydämiksi.

3. Paloittele tomaatti. Kuori ja suikaloi sipuli. Sekoita tomaatti, sipuli, viinietikka ja öljy. Viipaloi mozzarella. Laita neljä vohvelisydäntä lautasille, asettele päälle tomaattisalaattia ja mozzarellaa ja jauha päälle mustapippuria. Viimeistele vohvelisydämillä ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Pinaatti-tomaattipiirakka paprikallaPorsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämetPizzaa parsallaVohvelisydämet poronpaistiseoksella ja mädilläKasvispiirakat pizzapohjissaKatkarapukeitto voitaikinapiirakoiden kera
Suolaiset vohvelitAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetKasvisruokaVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset vohvelit
  • 20.09.202313:41
    Nopeat ja helpot

    Savulohivohvelit: Helpot suolaiset vohvelit lohitäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Luomuiset peruna-yrttivohvelit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vohvelisydämet lohen ja avokadon kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vohvelit kinkkutäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pinaattivohvelit