Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pinaattiset ricottapallerot

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Muodosta seoksesta käsin kiinteitä palloja, gnudeja.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 1 iso nippu pinaattia pilkottuna
  • 5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 450 g ricottajuustoa
  • 4 rkl vastaraastettua parmesaania, plus hieman lisää ripotteluun
  • suolaa
  • vähän jauhoja, mikäli tarpeen
  • 20 kirsikkatomaatti puolitettuina
  • 4 – 8 basilikanlehteä pilkottuna

Valmistusohje

- Kuumenna uuni 200 asteeseen.

- Kypsennä pinaatteja 3 rkl öljyn ja puolen valkosipulimäärän kanssa, kunnes pinaatti on pehmeää. Anna viilentyä.

- Laita ricotta, pinaatti, parmesaani ja suola kulhoon. Lisää pieni määrä jauhoja, vähän kerrallaan ja vain jos ricottassa on liikaa kosteutta.

- Sekoita ainekset hyvin.

- Öljyä kätesi ja ota kulhosta noin kananmunankokoisia kasoja seosta. Muodosta seoksesta kiinteitä palloja, gnudeja.

- Kuumenna loput öljyt pannulla ja lisää loput valkosipulit, kirsikkatomaatit ja basilika ja keitä noin 5 minuuttia.

- Laita puolet kastikkeesta uuniastiaan, lisää gnudipallot joukkoon ja laita loput kastikkeesta pallojen päälle.

- Ripottele parmesaanijuustoa päälle ja paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ruoka on kullanruskeaa.

- Tarjoile välittömästi.

Lisää aiheesta:

KastanjakeittoMiilunpolttajan spaghettiTrapanilainen pestopastaNauhapastaa ja latva-artisokkaaTomaatti-leipäkeittoVihannesrisotto valkosipulin kera
JuustoKananmunatonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 19.08.202412:51
    Proteiini

    Helppo raejuustolevite

  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 12.04.202218:34
    Pasta

    Ricottapilvet

  • 26.06.201712:57
    Hellapoliisi

    Mac and cheese

  • 02.08.201615:23
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin uunijuusto