Pinaattiset ricottapallerot

Muodosta seoksesta käsin kiinteitä palloja, gnudeja.

4 hengelle

  • 1 iso nippu pinaattia pilkottuna
  • 5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 450 g ricottajuustoa
  • 4 rkl vastaraastettua parmesaania, plus hieman lisää ripotteluun
  • suolaa
  • vähän jauhoja, mikäli tarpeen
  • 20 kirsikkatomaatti puolitettuina
  • 4 – 8 basilikanlehteä pilkottuna

Valmistusohje

- Kuumenna uuni 200 asteeseen.

- Kypsennä pinaatteja 3 rkl öljyn ja puolen valkosipulimäärän kanssa, kunnes pinaatti on pehmeää. Anna viilentyä.

- Laita ricotta, pinaatti, parmesaani ja suola kulhoon. Lisää pieni määrä jauhoja, vähän kerrallaan ja vain jos ricottassa on liikaa kosteutta.

- Sekoita ainekset hyvin.

- Öljyä kätesi ja ota kulhosta noin kananmunankokoisia kasoja seosta. Muodosta seoksesta kiinteitä palloja, gnudeja.

- Kuumenna loput öljyt pannulla ja lisää loput valkosipulit, kirsikkatomaatit ja basilika ja keitä noin 5 minuuttia.

- Laita puolet kastikkeesta uuniastiaan, lisää gnudipallot joukkoon ja laita loput kastikkeesta pallojen päälle.

- Ripottele parmesaanijuustoa päälle ja paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ruoka on kullanruskeaa.

- Tarjoile välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!