Pinaattiset ricottapallerot
Muodosta seoksesta käsin kiinteitä palloja, gnudeja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 iso nippu pinaattia pilkottuna
- 5 rkl neitsytoliiviöljyä
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 450 g ricottajuustoa
- 4 rkl vastaraastettua parmesaania, plus hieman lisää ripotteluun
- suolaa
- vähän jauhoja, mikäli tarpeen
- 20 kirsikkatomaatti puolitettuina
- 4 – 8 basilikanlehteä pilkottuna
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kypsennä pinaatteja 3 rkl öljyn ja puolen valkosipulimäärän kanssa, kunnes pinaatti on pehmeää. Anna viilentyä.
- Laita ricotta, pinaatti, parmesaani ja suola kulhoon. Lisää pieni määrä jauhoja, vähän kerrallaan ja vain jos ricottassa on liikaa kosteutta.
- Sekoita ainekset hyvin.
- Öljyä kätesi ja ota kulhosta noin kananmunankokoisia kasoja seosta. Muodosta seoksesta kiinteitä palloja, gnudeja.
- Kuumenna loput öljyt pannulla ja lisää loput valkosipulit, kirsikkatomaatit ja basilika ja keitä noin 5 minuuttia.
- Laita puolet kastikkeesta uuniastiaan, lisää gnudipallot joukkoon ja laita loput kastikkeesta pallojen päälle.
- Ripottele parmesaanijuustoa päälle ja paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ruoka on kullanruskeaa.
- Tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti