Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pinaattipiiras kanalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täydellinen ateria, jonka valmistat nopeasti ”puolivalmisteista”. Voit valmistella piiraan etukäteen ja laittaa sen uuniin juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

  • Kuudelle

Pohja

  • 3 levyä pakastettua voitaikinaa
  • 1 vatkattu kananmuna

Täyte

  • noin 250 g pakastepinaattia
  • 1 maustemitta raastettua muskottia
  • 1 grillibroilerin lihat
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sulata pinaatti, purista pois neste. Paloittele broilerinlihat pieniksi paloiksi.

3. Keitä kokoon tomaattimurska ja oliiviöljy. Lisää tomaattipyree ja mausta.

4. Paista sipulit pehmeiksi ja lisää kanan kera tomaattikastikkeeseen.

5. Laita pinaatit uunivuoan pohjalle ja lisää tomaattitäyte. Ripottele päälle juusto.

6. Kaulitse taikinalevyt yhteen ja muotoile kanneksi. Peitä vuoka, pistele siihen muutama ilmareikä ja tee ylijäämätaikinasta koristeita. Penslaa taikina kananmunalla ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Broileri-pinaattipiirasBroileri-maissipiirasLehtikaalipiirasJauhelihapiirakka jogurtillaTomaattipiiras kasslerillaTomaattipiiras
KanapiirakkaGoGreenLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Kanapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Kinkkupiirakka

    Irlantilaiset broileripiiraset

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Broileri-pinaattipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Broileri-maissipiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nopea broileripiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Vol au vent à la Reine