Pinaattipiiras kanalla

Täydellinen ateria, jonka valmistat nopeasti ”puolivalmisteista”. Voit valmistella piiraan etukäteen ja laittaa sen uuniin juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

  • Kuudelle

Pohja

  • 3 levyä pakastettua voitaikinaa
  • 1 vatkattu kananmuna

Täyte

  • noin 250 g pakastepinaattia
  • 1 maustemitta raastettua muskottia
  • 1 grillibroilerin lihat
  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sulata pinaatti, purista pois neste. Paloittele broilerinlihat pieniksi paloiksi.

3. Keitä kokoon tomaattimurska ja oliiviöljy. Lisää tomaattipyree ja mausta.

4. Paista sipulit pehmeiksi ja lisää kanan kera tomaattikastikkeeseen.

5. Laita pinaatit uunivuoan pohjalle ja lisää tomaattitäyte. Ripottele päälle juusto.

6. Kaulitse taikinalevyt yhteen ja muotoile kanneksi. Peitä vuoka, pistele siihen muutama ilmareikä ja tee ylijäämätaikinasta koristeita. Penslaa taikina kananmunalla ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.