Pinaattipiiras kanalla
Täydellinen ateria, jonka valmistat nopeasti ”puolivalmisteista”. Voit valmistella piiraan etukäteen ja laittaa sen uuniin juuri ennen tarjoilua.
Ainekset
- Kuudelle
Pohja
- 3 levyä pakastettua voitaikinaa
- 1 vatkattu kananmuna
Täyte
- noin 250 g pakastepinaattia
- 1 maustemitta raastettua muskottia
- 1 grillibroilerin lihat
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
- suolaa ja mustapippuria
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Sulata pinaatti, purista pois neste. Paloittele broilerinlihat pieniksi paloiksi.
3. Keitä kokoon tomaattimurska ja oliiviöljy. Lisää tomaattipyree ja mausta.
4. Paista sipulit pehmeiksi ja lisää kanan kera tomaattikastikkeeseen.
5. Laita pinaatit uunivuoan pohjalle ja lisää tomaattitäyte. Ripottele päälle juusto.
6. Kaulitse taikinalevyt yhteen ja muotoile kanneksi. Peitä vuoka, pistele siihen muutama ilmareikä ja tee ylijäämätaikinasta koristeita. Penslaa taikina kananmunalla ja paista uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan