Pinaattigratiini
Julkaistu
Maukasta makkaran kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 1 pkt pakastettua lehtipinaattia
- 4 kovaksikeitettyä kananmunaa, hienonnettuina
- hieman raastettua muskottia
- 2 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- noin 4 dl kahvikermaa
- suolaa ja pippuria
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sulata pinaatti ja purista pois vesi. Laita pinaatti kevyesti voideltuun uunivuokaan ja mausta muskotilla.
2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa, lisää kerma ja mausta. Keitä 10 minuuttia.
3. Kääntele kananmunat kastikkeeseen ja kaada pinaatin päälle. Ripottele päälle juustoraastetta, gratinoi uunissa n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti