Pinaattigratiini
Julkaistu
Maukasta makkaran kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 1 pkt pakastettua lehtipinaattia
- 4 kovaksikeitettyä kananmunaa, hienonnettuina
- hieman raastettua muskottia
- 2 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- noin 4 dl kahvikermaa
- suolaa ja pippuria
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sulata pinaatti ja purista pois vesi. Laita pinaatti kevyesti voideltuun uunivuokaan ja mausta muskotilla.
2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa, lisää kerma ja mausta. Keitä 10 minuuttia.
3. Kääntele kananmunat kastikkeeseen ja kaada pinaatin päälle. Ripottele päälle juustoraastetta, gratinoi uunissa n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti