Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pinaatti-ricottapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näyttävännäköinen piiras on itse asiassa sangen helppotekoinen. Voit tarjoilla sen lämpimänä tai kylmänä, alkuruokana, iltateellä tai noutopöydässä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 225 g tuoretta pinaattia
  • 25 g pinjansiemeniä
  • 100 g ricotta-juustoa
  • 2 isoa munaa
  • 50 g mantelijauhetta
  • 40 g parmesaaniraastetta
  • 250 g valmista voitaikinaa

Voiteluun

  • 1 pieni muna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voitaikina. Huuhdo pinaatit ja ryöppää niitä pari minuuttia. Valuta ne kunnolla. Kun pinaatti on tarpeeksi jäähtynyttä käsiteltäväksi, purista niistä käsin ylimääräinen neste pois. Laita pinjansiemenet uunipellille ja paahda niitä uunissa grillivastuksen alla 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat kullanvärisiä.

2. Vatkaa munat, kääntele joukkoon ricotta ja pinaatti, sekoita. Lisää pinjansiemenet, sekoita kunnolla ja lisää sitten mantelijauhe ja parmesaaniraaste sekoittaen. Kauli voitaikina ja tee kaksi 20x20 sentin neliötä. Leikkaa reunat siisteiksi ja säästä ylijäänyt taikina. Laita toinen taikinalevy uunipellille, levitä pinaattitäyte sille, mutta jätä 1 cm reunoista ilman täytettä.

3. Voitele vatkatulla munalla täytetyn taikinalevyn reunat ja paina toinen taikinalevy sen päälle. Nipistele reunat tiiviisti kiinni toisiinsa. Käytä taikinanrippeet piiraan kannen koristeluun. Penslaa piiras munalla ja paista sitä 225 asteessa 10 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 25-30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

PunasipuliquicheLehtevä omenapiirakkaPizza verdeLänsipohjanpiirasRaejuustoiset pinaattipiiraatTomaattipiiras
PinaattipiirakkaSuolaiset leivonnaisetKasvisruokaGoGreenVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pinaattipiirakka
  • 02.05.202312:11
    Suolaiset piirakat

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 18.02.201300:00
    Äitienpäivä

    Pinaatti-tomaattipiirakka paprikalla

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Pinaatti-ricottapiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Kuorettomat minipiiraat ricottan kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pinattivuoat pekonilla