Pinaatti-ricottapiiras

Näyttävännäköinen piiras on itse asiassa sangen helppotekoinen. Voit tarjoilla sen lämpimänä tai kylmänä, alkuruokana, iltateellä tai noutopöydässä.

Neljälle

  • 225 g tuoretta pinaattia
  • 25 g pinjansiemeniä
  • 100 g ricotta-juustoa
  • 2 isoa munaa
  • 50 g mantelijauhetta
  • 40 g parmesaaniraastetta
  • 250 g valmista voitaikinaa

Voiteluun

  • 1 pieni muna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voitaikina. Huuhdo pinaatit ja ryöppää niitä pari minuuttia. Valuta ne kunnolla. Kun pinaatti on tarpeeksi jäähtynyttä käsiteltäväksi, purista niistä käsin ylimääräinen neste pois. Laita pinjansiemenet uunipellille ja paahda niitä uunissa grillivastuksen alla 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat kullanvärisiä.

2. Vatkaa munat, kääntele joukkoon ricotta ja pinaatti, sekoita. Lisää pinjansiemenet, sekoita kunnolla ja lisää sitten mantelijauhe ja parmesaaniraaste sekoittaen. Kauli voitaikina ja tee kaksi 20x20 sentin neliötä. Leikkaa reunat siisteiksi ja säästä ylijäänyt taikina. Laita toinen taikinalevy uunipellille, levitä pinaattitäyte sille, mutta jätä 1 cm reunoista ilman täytettä.

3. Voitele vatkatulla munalla täytetyn taikinalevyn reunat ja paina toinen taikinalevy sen päälle. Nipistele reunat tiiviisti kiinni toisiinsa. Käytä taikinanrippeet piiraan kannen koristeluun. Penslaa piiras munalla ja paista sitä 225 asteessa 10 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 25-30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja