Mainos
Mainos

Pikkukinkku on hauska vaihtoehto joulupöytään perinteiselle kinkulle. Vihannekset tuovat keveyttä Sami Garamin valmistamalle ruoalle. Annoksen kruunaa maistuva kastike.

Ainekset

  • 1 kg possun ulkofileetä
  • suolaa
  • sinappia
  • korppujauhoja
  • kokonaisia neilikoita
  • pakasteherneitä
  • kuivattuja luumuja

Kinkun kastike

  • 2 dl lihalientä tai demi-glasea
  • 1 dl kermaa
  • 3 rkl sinappia
  • 1 omena
  • 4 cl calvadosta
  • kastikesuurustetta
  • kinkun paistolientä tai suolaa

Valmistusohje

Puhdista possusta enimmät kalvot ja suolaa liha. Anna maustua parisen tuntia. Sivele sinappia lihan kaikille pinnoille ja kuumenna uuni 250-asteiseksi.

Nosta lihapala uuniin ja alenna lämpöä 150 asteeseen tai alemmaksikin. Paista kunnes lihan sisälämpö on enintään 65 astetta, nosta liha uunista ja peitä se foliolla.

Anna vetäytyä näin ainakin vartin ajan. Sivele tarpeen mukaan lisää sinappia pinnalle ja ripottele päälle korppujauhoja. Kuorruta tovi grillivastuksen alla ja koristele neilikoilla.

Tarjoa kinkun vadilla myös keitettyjä herneitä ja uunissa kuumennettuja luumuja.

Kuumenna lihaliemi ja kerma. Lisää mukaan sinappi ja pilkottu, kuorittu omena. Keitä kymmenisen minuuttia ja mausta calvadoksella. Kiehauta ja soseuta kastike. Suurusta tarpeen mukaan.

Kinkun paistoliemi antaa tarvittavan suolan kastikkeelle, joten lisää sitä tai suolaa hiukan kastikkeen joukkoon.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.