Pikapitsa Americana pastapohjalla
Tämä resepti maistuu takuulla lapsille, koska tarjolla on yhtä aikaa suosikit spagetti ja pitsa! Pohjaan sopii tavallinen rakettispagetti tai keltainen pätkäspagetti, jolloin saat tumman kuitupitoisen pohjan.
Ainekset
- pellillinen
Pitsapohja
- 5-6 dl keitettyjä (keltaista) rakettispagettia
- 2 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- hiven suolaa ja valkopippuria
Tomaattikastike
- 1 tlk tomaattimurskaa
- (400 g)
- n. 3 valkosipulinkynttä tai murskaa
- 2 rkl oreganoa
- 1 rkl basilikaa
- 1 tl mustapippuria
Lisäksi täytteeseen
- 200 g (savu)kinkkusuikaleita
- 1-2 dl ananasmurskaa
- 3-4 dl juustoraastetta
- (n.150 g)
- 2-3 dl sinihomejuustomurua (n. 100 g)
Valmistusohje
Valmista pitsapohja helpolla tähteeksi jääneistä raketti spagetista tai keitä ne nopeasti pitsaa varten (3 dl raakaa spagettia on 5-6 dl kypsänä). Levitä kypsät rakettispagetit isolle uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla ja voideltu. Kaada päälle maustettu munamaito. Anna hyytyä 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.
Valmista sillä aikaa tomaattikastike sekoittamalla mausteet siihen ja valmistele muut täyteaineet. Levitä tomaattikastike hyytyneelle spagettipitsapohjalle. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananasmurska, juustoraaste ja halutessasi murustettu (kylmänä) sinihomejuusto.
Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min kypsäksi.
Vinkki: Voit korvata kinkkusuikaleet paistetulla jauhelihalla tai savulohisuikaleilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti