Mainos

Pikapitsa Americana pastapohjalla

Tämä resepti maistuu takuulla lapsille, koska tarjolla on yhtä aikaa suosikit spagetti ja pitsa! Pohjaan sopii tavallinen rakettispagetti tai keltainen pätkäspagetti, jolloin saat tumman kuitupitoisen pohjan.

Ainekset

  • pellillinen

Pitsapohja

  • 5-6 dl keitettyjä (keltaista) rakettispagettia
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • hiven suolaa ja valkopippuria

Tomaattikastike

  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • (400 g)
  • n. 3 valkosipulinkynttä tai murskaa
  • 2 rkl oreganoa
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl mustapippuria

Lisäksi täytteeseen

  • 200 g (savu)kinkkusuikaleita
  • 1-2 dl ananasmurskaa
  • 3-4 dl juustoraastetta
  • (n.150 g)
  • 2-3 dl sinihomejuustomurua (n. 100 g)

Valmistusohje

Valmista pitsapohja helpolla tähteeksi jääneistä raketti spagetista tai keitä ne nopeasti pitsaa varten (3 dl raakaa spagettia on 5-6 dl kypsänä). Levitä kypsät rakettispagetit isolle uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla ja voideltu. Kaada päälle maustettu munamaito. Anna hyytyä 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.

Valmista sillä aikaa tomaattikastike sekoittamalla mausteet siihen ja valmistele muut täyteaineet. Levitä tomaattikastike hyytyneelle spagettipitsapohjalle. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananasmurska, juustoraaste ja halutessasi murustettu (kylmänä) sinihomejuusto.

Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min kypsäksi.

Vinkki: Voit korvata kinkkusuikaleet paistetulla jauhelihalla tai savulohisuikaleilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!