Tämä resepti maistuu takuulla lapsille, koska tarjolla on yhtä aikaa suosikit spagetti ja pitsa! Pohjaan sopii tavallinen rakettispagetti tai keltainen pätkäspagetti, jolloin saat tumman kuitupitoisen pohjan.
Ainekset
- pellillinen
Pitsapohja
- 5-6 dl keitettyjä (keltaista) rakettispagettia
- 2 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- hiven suolaa ja valkopippuria
Tomaattikastike
- 1 tlk tomaattimurskaa
- (400 g)
- n. 3 valkosipulinkynttä tai murskaa
- 2 rkl oreganoa
- 1 rkl basilikaa
- 1 tl mustapippuria
Lisäksi täytteeseen
- 200 g (savu)kinkkusuikaleita
- 1-2 dl ananasmurskaa
- 3-4 dl juustoraastetta
- (n.150 g)
- 2-3 dl sinihomejuustomurua (n. 100 g)
Valmistusohje
Valmista pitsapohja helpolla tähteeksi jääneistä raketti spagetista tai keitä ne nopeasti pitsaa varten (3 dl raakaa spagettia on 5-6 dl kypsänä). Levitä kypsät rakettispagetit isolle uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla ja voideltu. Kaada päälle maustettu munamaito. Anna hyytyä 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.
Valmista sillä aikaa tomaattikastike sekoittamalla mausteet siihen ja valmistele muut täyteaineet. Levitä tomaattikastike hyytyneelle spagettipitsapohjalle. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananasmurska, juustoraaste ja halutessasi murustettu (kylmänä) sinihomejuusto.
Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min kypsäksi.
Vinkki: Voit korvata kinkkusuikaleet paistetulla jauhelihalla tai savulohisuikaleilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.