Pikaperunat grillatun makkaran kera
Onko sinulla kuusi keitettyä, kylmää perunaa jääkaapissa? Valmista silloin pikaperunoita! Aivan tavallinen arkipäivällinen saa hieman nostetta aineksista, joita yleensä löytyy kotoa. Mausteyrtit ja grillatut tomaatit antavat väriä ja makua.
Neljälle
- 6 keitettyä, kylmää perunaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl kuumaa maitoa
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 4 maustettua makkaraa, esim. chorizoa
- 2 tomaattia puolitettuina
Valmistusohje
1. Viipaloi perunat. Sulata voi ja sekoita siihen jauhot. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan lämmin maito vähän kerrallaan. Laita takaisin liedelle ja anna porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Kääntele varovaisesti mukaan perunat ja ruohosipuli.
2. Paista tai grillaa makkarat ja tomaatit.
3. Tarjoile makkarat ja tomaatit pikaperunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike