Pikaperunat grillatun makkaran kera
Onko sinulla kuusi keitettyä, kylmää perunaa jääkaapissa? Valmista silloin pikaperunoita! Aivan tavallinen arkipäivällinen saa hieman nostetta aineksista, joita yleensä löytyy kotoa. Mausteyrtit ja grillatut tomaatit antavat väriä ja makua.
Neljälle
- 6 keitettyä, kylmää perunaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl kuumaa maitoa
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 4 maustettua makkaraa, esim. chorizoa
- 2 tomaattia puolitettuina
Valmistusohje
1. Viipaloi perunat. Sulata voi ja sekoita siihen jauhot. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan lämmin maito vähän kerrallaan. Laita takaisin liedelle ja anna porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Kääntele varovaisesti mukaan perunat ja ruohosipuli.
2. Paista tai grillaa makkarat ja tomaatit.
3. Tarjoile makkarat ja tomaatit pikaperunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti