Pikaperunat grillatun makkaran kera

Onko sinulla kuusi keitettyä, kylmää perunaa jääkaapissa? Valmista silloin pikaperunoita! Aivan tavallinen arkipäivällinen saa hieman nostetta aineksista, joita yleensä löytyy kotoa. Mausteyrtit ja grillatut tomaatit antavat väriä ja makua.

Neljälle

  • 6 keitettyä, kylmää perunaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kuumaa maitoa
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 4 maustettua makkaraa, esim. chorizoa
  • 2 tomaattia puolitettuina

Valmistusohje

1. Viipaloi perunat. Sulata voi ja sekoita siihen jauhot. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan lämmin maito vähän kerrallaan. Laita takaisin liedelle ja anna porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Kääntele varovaisesti mukaan perunat ja ruohosipuli.

2. Paista tai grillaa makkarat ja tomaatit.

3. Tarjoile makkarat ja tomaatit pikaperunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!