Pikantti lihapaistos perunaohukaisten kera
Tämä on hieman harvinaisempi, mutta erittäin maukas ruokalaji.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 400 g luutonta porsaanseläkettä
- 400 g kanafileetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 punasipuli
- 1 punainen paprika
- 2 tomaattia
- 4 ananasrengasta
- 4 rkl tomaattiketsuppia
- 2 rkl chilikastiketta
Perunaohukaiset
- 1 kg perunoita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl meiramia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Suikaloi porsaanseläke ja kanafilee. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna sipuli, paprika, tomaatti ja ananas.
2. Perunaohukaiset: Raasta perunat hienoksi. Sekoita jauhojen, munan, meiramin, suolan ja pippurin kanssa. Purista valkosipuli taikinaan. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista ohuita ohukaisia.
3. Ruskista liha ja kana erissä. Laita pataan. Paista vihannekset ja lisää pataan. Mausta ketsupilla ja chilikastikkeella. Kuumenna. Lisää ananas ennen tarjoilua. Tarjoile perunaohukaisten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut