Pikakaalilaatikko pannussa
Toisinaan juolahtaa mieleen kaalilaatikon halu, mutta tuntuu vaivalloiselta askaroida keittiössä tuntikaupalla kaalilaatikon takia. Tässä ohje nopeutettuun muunnelmaan.
Neljälle
- ½ keräkaali
- 25 g voita
- 1 dl vettä
- 2 rkl siirappia
- 500 g sika-nautajauhelihaa
- ½ sipulia
- 4 keitettyä, kylmää perunaa
- 1 muna
- 1 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- 3 dl lihalientä
Tarjoiluun
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Suikaloi kaali hienoksi ja paista voissa isossa paistinpannussa. Kaada joukkoon vesi ja siirappi ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt.
2. Kuori ja silppua sipuli ja raasta perunat, sekoita ne keskenään ja vaivaa ne jauhelihan sekaan. Riko joukkoon muna, lisää myös maito ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi.
3. Taputtele mureke pyöreäksi, litteäksi kakuksi ja ruskista se kunnolla voissa pannulla. Käännä kakku lautasen avulla ja ruskista toinenkin puoli. Alenna lämpöä, kumoa kaaliseos lihakakun päälle, kaada sekaan lihaliemi ja keitä hiljaa poreillen kannen alla noin 10 minuuttia. Tarjoile puolukkasurvoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan