Helteellä leipä ei säily kovin pitkään, siksi nopeat leipäset ovat oivia kesäleipiä. Pikaiset kaurarieskat ovat parhaita uunituoreina. Rieskat voi tehdä myös muista hiutaleista tai eri hiutaleiden sekoituksista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Noin 12 kpl
- 6 dl kaurahiutaleita
- 1 tl suolaa
- 1 tl soodaa
- 4 dl piimää, jogurttia tai appelsiinimehua
- 1 dl omena tai porkkana raasteena tai 1 dl juustoraastetta
- ½ dl voi- tai margariinisulaa
Valmistusohje
Sekoita aineet keskenään. Lusikoi taikinasta nokareita leivinpaperille uunipellille ja tasoita ne lusikalla ohuiksi rieskoiksi. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista 250 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin värisiksi. Nauti kuumana voin tai juuston kanssa. Voit tehdä ohjeen myös neljänviljan- tai tattarihiutaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.