Mainos

Pikaiset kaurarieskat

Helteellä leipä ei säily kovin pitkään, siksi nopeat leipäset ovat oivia kesäleipiä. Pikaiset kaurarieskat ovat parhaita uunituoreina. Rieskat voi tehdä myös muista hiutaleista tai eri hiutaleiden sekoituksista.

Noin 12 kpl

  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 4 dl piimää, jogurttia tai appelsiinimehua
  • 1 dl omena tai porkkana raasteena tai 1 dl juustoraastetta
  • ½ dl voi- tai margariinisulaa

Valmistusohje

Sekoita aineet keskenään. Lusikoi taikinasta nokareita leivinpaperille uunipellille ja tasoita ne lusikalla ohuiksi rieskoiksi. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita.

Paista 250 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin värisiksi. Nauti kuumana voin tai juuston kanssa. Voit tehdä ohjeen myös neljänviljan- tai tattarihiutaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!