Piiras uusista perunoista ja juustosta
Maukas piirakka täytetään ihanan kermaisella perunatäytteellä. Kokeile Tinan helppoa ja herkullista reseptiä!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Piiraspohja
- 50 g pehmeää voita
- 4 dl jauhoja
- 1,5 dl maitoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
Täyte
- 10 keitettyä keskikokoista perunaa
- 1,5 dl hienonnettua persiljaa
- 2 dl raastettua valkoista juustoa
- 2 munaa
- 2,5 dl vähärasvaista kermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki piiraspohjan ainekset ja jätä odottamaan.
Täyte: Viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa munat ja kerma. Sekoita massa tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kauli taikina ja painele se piirasvuoan pohjalle. Kauli taikinasta niin iso, että sen reunat roikkuvat hieman piirasvuoan reunojen yli. Näin voit ehkäistä täytteen valumisen vuoasta pois paistamisen aikana. Piirakan ulkonäkö on helppo viimeistellä paistamisen jälkeen, sillä ylimääräinen osa pohjaa on helppo poistaa.
Asettele piiraspohjalle perunaviipaleet, persilja, sipulit ja juusto ja kaada päälle kerma-munaseos. Paista 35-40 minuuttia.
Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti