Piiras uusista perunoista ja juustosta

Maukas piirakka täytetään ihanan kermaisella perunatäytteellä. Kokeile Tinan helppoa ja herkullista reseptiä!

Ainekset

  • 4 annosta

Piiraspohja

  • 50 g pehmeää voita
  • 4 dl jauhoja
  • 1,5 dl maitoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 10 keitettyä keskikokoista perunaa
  • 1,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 2 dl raastettua valkoista juustoa
  • 2 munaa
  • 2,5 dl vähärasvaista kermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki piiraspohjan ainekset ja jätä odottamaan.

Täyte: Viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa munat ja kerma. Sekoita massa tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kauli taikina ja painele se piirasvuoan pohjalle. Kauli taikinasta niin iso, että sen reunat roikkuvat hieman piirasvuoan reunojen yli. Näin voit ehkäistä täytteen valumisen vuoasta pois paistamisen aikana. Piirakan ulkonäkö on helppo viimeistellä paistamisen jälkeen, sillä ylimääräinen osa pohjaa on helppo poistaa.

Asettele piiraspohjalle perunaviipaleet, persilja, sipulit ja juusto ja kaada päälle kerma-munaseos. Paista 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!