Piiras uusista perunoista ja juustosta
Maukas piirakka täytetään ihanan kermaisella perunatäytteellä. Kokeile Tinan helppoa ja herkullista reseptiä!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Piiraspohja
- 50 g pehmeää voita
- 4 dl jauhoja
- 1,5 dl maitoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
Täyte
- 10 keitettyä keskikokoista perunaa
- 1,5 dl hienonnettua persiljaa
- 2 dl raastettua valkoista juustoa
- 2 munaa
- 2,5 dl vähärasvaista kermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki piiraspohjan ainekset ja jätä odottamaan.
Täyte: Viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa munat ja kerma. Sekoita massa tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kauli taikina ja painele se piirasvuoan pohjalle. Kauli taikinasta niin iso, että sen reunat roikkuvat hieman piirasvuoan reunojen yli. Näin voit ehkäistä täytteen valumisen vuoasta pois paistamisen aikana. Piirakan ulkonäkö on helppo viimeistellä paistamisen jälkeen, sillä ylimääräinen osa pohjaa on helppo poistaa.
Asettele piiraspohjalle perunaviipaleet, persilja, sipulit ja juusto ja kaada päälle kerma-munaseos. Paista 35-40 minuuttia.
Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Kurpitsapiiras