Piiras sieni-vihannestäytteellä
Tämä kasvisruoka tulee ruokaisammaksi, jos tarjoilet sen muutaman maukkaan kinkku- tai paahtopaistiviipaleen kera. Käytä mielellään valmista voitaikinaa, ellet ehdi valmistaa taikina itse.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 6 palaan
1 satsi piirastaikinaa
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 500 g herkkusieniä tai muita sieniä
- 3 dl kermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl soijaa
- 1-2 dl juustoraastetta
- 250 g pakastettua parsakaalia
- 1 punainen paprika, hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Viipaloi sienet, paista ne margariininokareessa kattilassa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja mausta. Keitä hiljalleen ilman kantta 15-20 minuuttia, mausta soijalla.
4. Ryöppää parsakaalit nopeasti.
5. Ota piirastaikina jääkaapista. Kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka, pistele pohja. Esipaista kuorta 10 minuuttia uunissa. Ota vuoka uunista.
6. Kääntele juusto, suurin osa parsakaalista sekä paprikasta muhennokseen ja kaada vuokaan.
7. Kaulitse ylijäämätaikina, ota siitä suikaleita ja laita piiraan päälle. Pistele ruutujen väliin hieman parsakaalia ja paprikaa.
8. Paista kypsäksi uunissa n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka