Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Piirakka parsakaalilla, sipulilla ja pekonilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on todella maukas lounaspiirakka, johon tulee parsakaalia, sipulia ja pekonia.

Ainekset

  • Neljälle-viidelle

Taikina

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita
  • 1 dl kylmää vettä

Täyte

  • 2 pkt parsakaalia à 250 g
  • 2 keltasipulia
  • 200 g pekonia
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 vatkattu muna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Ryöppää parsakaalit kevyesti suolatussa vedessä lähes pehmeiksi, valuta. Hienonna sipuli ja pekoni ja paista niitä pannussa kunnes sipuli on saanut väriä.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Säästä hieman taikinaa koristeluun. Painele taikina reunoille ja pistele pohja haarukalla. Lisää vuokaan parsakaali ja sipuli-pekonipaistos. Vatkaa munat, kerma ja juustoraaste, mausta kevyesti. Kaada seos piirakkaan. Ota taikinasta taikinapyörällä kaistaleita ja asettele ne piirakalle. Penslaa vatkatulla munalla, paista uunissa n. 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Sipuli-anjovispiirasJauhelihatäytteinen piirasKanapiirakka parsakaalillaVihreä piiras pekonillaSipuli-anjovispiirasJuhlava kanapiiras
PekonipiirakkaSipulipiirakkaLiharuokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pekonipiirakka
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pekonipiiras

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pekoni-purjopiiras

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Quiche Lorraine pekonista

  • 18.02.201300:00
    Leivonta

    Flammeküche eli pekonipiiras

  • 18.02.201300:00
    Sipulipiirakka

    Piirakka parsakaalilla, sipulilla ja pekonilla