Piirakka karamellisoitujen hedelmien kera

Tämä piirakka valmistuu hetkessä. Se kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä, sillä kylmässä säilyttäminen vain parantaa makua. Voit halutessasi maustaa piirakan vaniljalla tai liköörillä. Valitse täytteeksi kauden hedelmiä.

Ainekset

  • 10 annosta

Pohja

  • 200 g piparkakkua
  • 200 g Digestive-keksejä
  • 100 g pehmeää voita
  • 10 dl ranskankermaa
  • 7 keltuaista
  • 1 3/4 dl sokeria
  • vastajauhettua kardemummaa

Karamellisoidut hedelmät

  • 2 päärynää
  • 2 omenaa
  • 50 g voita
  • 1 3/4 dl sokeria

Valmistusohje

1. Murenna piparkakut ja Digestive-keksit. Sekoita joukkoon voi. Painele seos pyöreän irtopohjavuoan (23 cm) pohjalle ja pane se jähmettymään jääkaappiin tai pakastimiin.

2. Sekoita huolellisesti ranskankerma, munankeltuaiset ja sokeri. Kaada seos vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla 120 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä kylmässä vuorokauden ajan. Irrota vuoan reuna ja ripottele piirakan pinnalle vastajauhettua kardemummaa.

3. Kuori päärynät ja omenat, poista siemenkodat ja leikkaa hedelmät lohkoiksi. Ruskista voi ja sokeri kevyesti paistinpannulla. Lisää joukkoon hedelmälohkot, sekoita varovasti ja nosta paistinpannu levyltä. Leikkaa piirakka paloiksi, nosta palat jälkiruokalautasille ja annostele päälle hedelmiä ja kastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.