Tämä piirakka valmistuu hetkessä. Se kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä, sillä kylmässä säilyttäminen vain parantaa makua. Voit halutessasi maustaa piirakan vaniljalla tai liköörillä. Valitse täytteeksi kauden hedelmiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 10 annosta
Pohja
- 200 g piparkakkua
- 200 g Digestive-keksejä
- 100 g pehmeää voita
- 10 dl ranskankermaa
- 7 keltuaista
- 1 3/4 dl sokeria
- vastajauhettua kardemummaa
Karamellisoidut hedelmät
- 2 päärynää
- 2 omenaa
- 50 g voita
- 1 3/4 dl sokeria
Valmistusohje
1. Murenna piparkakut ja Digestive-keksit. Sekoita joukkoon voi. Painele seos pyöreän irtopohjavuoan (23 cm) pohjalle ja pane se jähmettymään jääkaappiin tai pakastimiin.
2. Sekoita huolellisesti ranskankerma, munankeltuaiset ja sokeri. Kaada seos vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla 120 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä kylmässä vuorokauden ajan. Irrota vuoan reuna ja ripottele piirakan pinnalle vastajauhettua kardemummaa.
3. Kuori päärynät ja omenat, poista siemenkodat ja leikkaa hedelmät lohkoiksi. Ruskista voi ja sokeri kevyesti paistinpannulla. Lisää joukkoon hedelmälohkot, sekoita varovasti ja nosta paistinpannu levyltä. Leikkaa piirakka paloiksi, nosta palat jälkiruokalautasille ja annostele päälle hedelmiä ja kastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!