Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Piirakka karamellisoitujen hedelmien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 10 annosta

Pohja

  • 200 g piparkakkua
  • 200 g Digestive-keksejä
  • 100 g pehmeää voita
  • 10 dl ranskankermaa
  • 7 keltuaista
  • 1 3/4 dl sokeria
  • vastajauhettua kardemummaa

Karamellisoidut hedelmät

  • 2 päärynää
  • 2 omenaa
  • 50 g voita
  • 1 3/4 dl sokeria

Valmistusohje

1. Murenna piparkakut ja Digestive-keksit. Sekoita joukkoon voi. Painele seos pyöreän irtopohjavuoan (23 cm) pohjalle ja pane se jähmettymään jääkaappiin tai pakastimiin.

2. Sekoita huolellisesti ranskankerma, munankeltuaiset ja sokeri. Kaada seos vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla 120 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä kylmässä vuorokauden ajan. Irrota vuoan reuna ja ripottele piirakan pinnalle vastajauhettua kardemummaa.

3. Kuori päärynät ja omenat, poista siemenkodat ja leikkaa hedelmät lohkoiksi. Ruskista voi ja sokeri kevyesti paistinpannulla. Lisää joukkoon hedelmälohkot, sekoita varovasti ja nosta paistinpannu levyltä. Leikkaa piirakka paloiksi, nosta palat jälkiruokalautasille ja annostele päälle hedelmiä ja kastiketta.

Tämä piirakka valmistuu hetkessä. Se kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä, sillä kylmässä säilyttäminen vain parantaa makua. Voit halutessasi maustaa piirakan vaniljalla tai liköörillä. Valitse täytteeksi kauden hedelmiä.

Lisää aiheesta:

LuumupiirasLehtevä omenapiirakkaKolapiirakka viinimarjojen keraAprikoosinmakuinen omenapiirasJuustopiirakkaRanskalainen omenapiiras
HedelmäpiirakkaMakeat leivonnaisetKananmunatonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäpiirakka
  • 01.11.202415:05
    Halloween

    Kurpitsapiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Hedelmänyytit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Aprikoosipiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Piirakka karamellisoitujen hedelmien kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Kuumat hedelmät