Piirakka karamellisoitujen hedelmien kera
Tämä piirakka valmistuu hetkessä. Se kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä, sillä kylmässä säilyttäminen vain parantaa makua. Voit halutessasi maustaa piirakan vaniljalla tai liköörillä. Valitse täytteeksi kauden hedelmiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 10 annosta
Pohja
- 200 g piparkakkua
- 200 g Digestive-keksejä
- 100 g pehmeää voita
- 10 dl ranskankermaa
- 7 keltuaista
- 1 3/4 dl sokeria
- vastajauhettua kardemummaa
Karamellisoidut hedelmät
- 2 päärynää
- 2 omenaa
- 50 g voita
- 1 3/4 dl sokeria
Valmistusohje
1. Murenna piparkakut ja Digestive-keksit. Sekoita joukkoon voi. Painele seos pyöreän irtopohjavuoan (23 cm) pohjalle ja pane se jähmettymään jääkaappiin tai pakastimiin.
2. Sekoita huolellisesti ranskankerma, munankeltuaiset ja sokeri. Kaada seos vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla 120 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä kylmässä vuorokauden ajan. Irrota vuoan reuna ja ripottele piirakan pinnalle vastajauhettua kardemummaa.
3. Kuori päärynät ja omenat, poista siemenkodat ja leikkaa hedelmät lohkoiksi. Ruskista voi ja sokeri kevyesti paistinpannulla. Lisää joukkoon hedelmälohkot, sekoita varovasti ja nosta paistinpannu levyltä. Leikkaa piirakka paloiksi, nosta palat jälkiruokalautasille ja annostele päälle hedelmiä ja kastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka