Pihlajanmarjanmakuinen riistapata
Onko sinulla hirvenlihaa pakastimessa? Silloin voit tehdä upeaa, vahvaa pataruokaa, jonka kastikkeessa on syksyinen pihlajanmarjan maku. Ohjeenmukainen pata voidaan tehdä myös naudan- tai vasikanlihasta. Tarjoile keitetyn riisin, pastan tai perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g hirven sisäpaistia
- 3 sipulia
- 2 porkkanaa
- 2 rkl voita
- 250 g sieniä
- 1 ½ dl lihalientä
- 1 ½ dl kermaa
- pihlajanmarjahyytelöä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 pieni nippu persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori sipulit ja porkkanat. Silppua sipulit ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Puhdista sienet ja leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi. Pane sienet hikoilemaan keskilämpöiseen pannuun, kunnes neste on haihtunut, lisää lämpöä, laita pannulle voi ja paista sipulit. Nosta sienet pannulta ja pane sivuun. Paista sipulisilppu ja porkkanalantit voissa. Siirrä sipulit ja porkkanat pataan.
2. Leikkaa liha samankokoisiksi kuutioiksi. Ruskista lihat erissä pannulla ja siirrä pataan. Kaada päälle lihaliemi ja kerma. Keitä kannen alla 25 minuuttia. Silppua persilja.
3. Lisää pataan sienet, sekoita kastikkeeseen pihlajanmarjahyytelö ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä vielä 10 minuuttia. Sirottele päälle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Mokkapalat
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti